Petar Škorić, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik HDZ-a Split : SRBIJA ĆE U EU KADA SE UPRISTOJI!

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

 

Potresno je bilo slušati kako jučer srbijanski premijer Vučić na grozan i nečuven način vrijeđa cijelu hrvatsku državu, naš narod i naše dostojanstvo. On, kao i predsjednik Srbije, te cijela plejada ministara i dužnosnika bili su gorljivi sljedbenici najcrnjeg krvničkog četništva i nedićevštine, i prvi suradnici balkanskog krvnika Miloševića u vremenu srbijanskog genocida nad stanovništvom Hrvatske, BiH i Kosova.

Političari koji su četnički fašistički pokret proglasili antifašistickim, imaju obraza napadati upravo hrvatsku državu – koja je bila žrtva divljanja četnika koje je, kao ispomoc tzv. JNA, organizirao upravo Vučić  kao desna ruka i sadašnjeg tihog saveznika Vojislava Šešelja!?

Takva država i takvi ljudi imaju obraza napadati Hrvatsku u kojoj nitko, doslovno nitko u političkom životu države, nije zagovarao niti zagovara, nije rehabilitirao niti rehabilitira ustaški režim, za razliku od te iste Srbije u kojoj se sasvim otvoreno zagovara rehabilitacija predsjednika vlade nacističke Srbije Milana Nedića! 

Hrvatska nikada nije gazila niti želi gaziti bilo koju državu pa ni Srbiju, štoviše želimo da cijeli jugoistok Europe prihvati zapadnoeuropske vrijednosti i spremni smo svakome pomoći, ali ne ćemo se dati velikosrpskoj fašističkoj zmiji čija se žilavnost itekako i danas osjeća i u vrhovima srbijanske politike i velikom dijelu medija!

 

Švercanje velikosrpske politike u Europsku uniju nikako nije u interesu EU a ni u kojem slučaju nije prihvatljivo za hrvatski narod.

Hrvatski interes je europska i pristojna Srbija koja će poštivati prije svega hrvatski narod, ljudska prava i koja se neće miješati u unutarnja pitanja susjednih zemalja, te koja će odustati od namjere proganjanja hrvatskih branitelja i koja će vratiti oteto blago i dobra koje je opljačkala u svim napadačkim ratovima koje je vodila.

Dokle god ne pronađemo sve žrtve velikosrpske agresije i dostojno ih sahranimo Srbija neće biti dobar susjed, a time niti članica Europske unije. Podupiremo politiku premijera Plenkovića da blokira pristupne pregovore Srbije sa EU i da ustraje u takvoj politici dogle god se Srbija i njezini čelnici ovako ponašaju.

 

Petar Škorić,

zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik HDZ-a Split

Hrvatsko nebo