Priopćenje predsjednika Hrvatskoga kulturnog vijeća Đure Vidmarovića povodom napada na Nenada Piskača

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

U ime Predsjedništva HKV-a najoštrije osuđujem fizički napad na suradnika Portala HKV-a, hrvatskog novinara i književnika Nenada Piskača. Osuđujemo pokušaje nekih sredstava javnog priopćavanja da ovaj napad prikažu kao beznačajni incident. Takav pokušaj ukazuje na pozadinu i atmosferu koja je kao posljedak imala ovo kriminalno djelo. A razlog ovog napada sasvim sigurno leži u tekstovima koje na našem portalu objavljuje gospodin Piskač, u kojima kritički, analitički i rodoljubivo opisuje i ocjenjuje pojave u našoj zemlji i svoje zaključke podastire javnosti.

Njegov je novinarski sitnozor usmjeren na našu političku, kulturnu i društvenu stvarnost u onim područjima u kojima se uočava nakana ugroze nacionalnog identiteta, državnog suvereniteta, digniteta Domovinskog rata, ljudskih prava i demokratskih sloboda. Napad na Nenada Piskača napad je na vrijednosti za koje se autor zalaže, ali prije svega to je brutalan pokušaj ušutkivanja političkih neistomišljenika.

Treba naglasiti kako je riječ o članu Društva hrvatskih književnika, dugogodišnjem glavnom uredniku tjednika za kulturu „Hrvatsko slovo“, autoru većeg broja književnih i publicističkih knjiga. Osim toga, Nenad Piskač je dragovoljac Domovinskog rata, ali, na žalost i čovjek s ozbiljnim kardiovaskularnim tegobama i ovakav napad sigurno će pogoršati njegovu zdravstvenu situaciju. On živi od svoje skromne penzije i književnog, odnosno publicističkog rada.
Tražimo od policijskih službi da istraže ovaj napad, otkriju počinitelja kako bi bio priveden pravdi.

 

Đuro Vidmarović 
predsjednik Hrvatskoga kulturnoga vijeća/http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)