Nenad Piskač nasred ulice presreten u prometu i fizički napadnut

Vrijeme:1 min, 30 sec

Dana  1. prosinca 2016. u devetnaest sati i dvadeset minuta u Zaprešiću je izvršen prepad, te verbalni i fizički napad na Nenada Piskača, hrvatskoga književnika i našega kolumnistu.

Kako saznajemo, pretekavši njegovo vozilo napadač je ispred njegova zaustavio svoje vozilo s upaljena četiri žmigavca, Nenad Piskačtako da ga se nije moglo zaobići. Izašao je iz automobila. Piskač je otvorio vozačev prozor da vidi o čemu se radi i čuo bujicu psovki upućenu njemu. Na to je bez ikakve verbalne ili fizičke reakcije, kako kaže, pokušao zatvoriti prozor, međutim, napadač je prišao te s obje ruke pritisnuo staklo prozora, psujući mu majku. Tada ga je desnom šakom udario u glavu, između oka i arkade, te munjevito otišao s mjesta napada, kao što je i munjevito, „niotkuda“ i došao – kazao je večeras za naš portal N. Piskač. Napad se dogodio pred istočnim ulazom na stadion Intera u Zaprešiću u Ulici Vladimira Novaka.

Napad je prijavljen Policijskoj postaji u Zaprešiću. Piskač je završio na pregledu u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Na suvozačevom sjedalu uz Piskača cijeli događaj vidjela je i čula šokirana svjedokinja.

„Ne poznajem napadača. Ne razumijem njegov motiv. Sve se odigralo u dvadesetak sekundi. Profesionalno i efikasno. Sve što znam rekao sam policiji, kad sam prijavljivao presretanje i fizički napad. Upamtio sam marku i tip napadačeva vozila, kao i registraciju, nisam upamtio samo zadnja dva slova registarske pločice. Mislim da će to policiji olakšati posao. Trenutno mi lijevo oko povremeno vidi dvostruku sliku, sinoć sam imao mučninu i potpuno zamućenje u lijevom oku. Uspio sam u međuvremenu djelomično popraviti i deformirane naočale. Sretan sam što mi se staklo naočala nije zabilo u lijevo oko“ – rekao nam je naš kolumnist Nenad Piskač.

Od policije očekujemo da će u najskorije vrijeme identificirati napadača i razjasni motive napada.

Uredništvo HKV/Hrvatsko nebo

One thought on “Nenad Piskač nasred ulice presreten u prometu i fizički napadnut

Odgovori