Hrvatsko nebo efendiji : EFENDIJA CERIĆ, POLAKO S BUNIKOM, AKO VEĆ MORAŠ UZIMATI NEK BUDE U MANJIM KOLIČINAMA

Vrijeme:14 min, 43 sec

 

Mustafa Cerić pozvao Grabar-Kitarović: Poštovana komšinice, izvinite se BiH i Bošnjacima

Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, reisu-l-ulema u Bošnjaka (1993 – 2012) Mustafa Cerić uputio je pismo predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović povodom stava koji je iznijela o BiH kao najvećoj prijetnji ‘u regiji’.

Priopćenje prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervencija.

Komšijsko pismo
Gospođi Kolindi Grabar-Kitarović
Predsjednici Republike Hrvatske

Poštovana komšinice,
Nismo se upoznali, a trebali smo jer smo komšije.
Nisam se ni iznenadio ni razočarao zbog Vaših izjava. Mi smo se na to navikli. Ja sam se samo okuražio da nije civilizacijski, da ne kažem kulturno, da Vi javno smatrate da je Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja zato što nije u potpunosti emancipirana. Otkrili ste nam da Vi u Bosni i Hercegovini vidite sve centrifugalne sile osim jedne, a to je Vaša centrifugalna politička sila, koju mi bjelodano vidimo, a koju Vi, otkad ste na čelu Hrvatske, provodite kroz Dragana Čovića, koji sve jasnije razgrađuje državu Bosnu i Hercegovinu tako što oživljavava Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu.

Također, Vi blagonaklono gledate na Čovićevo paktiranje (udruženi anti-državno-bosanski poduhvat) sa Miloradom Dodikom u razbijanju jedinstvene i suverene države Bosne i Hercegovine. Čović to radi sa Dodikom kojeg Vi, kao prozivate, da je on najveća opasnost za Bosnu i Hercegovinu. Vi ili smatrate da politika Dragana Čovica i HDZ-a u Bosni i Hercegovini doprinosi jačanju bosanske države, ili Vi razbijačku politiku Dragana Čovića ne doživljavate kao ozbiljnu prijetnju za cjelovitu, jedinstvenu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu.

Biće da se ovdje radi o trećoj mogućnosti, a to je da ste Vi osobno itekako uključeni u sve ono što radi Dragan Čović u ime HDZ-a, ali kad pričate o Bosni i opasnostima za Bosnu Vi vješto prikrivate da je upravo Hrvatska saučesnik ili organizator politike koju u Bosni i Hercegovini realizira Dragan Čović. Politički je nekorektno i vrlo licemjerno da Vi decidno ukazujete na opasne neprijatelje za Bosnu i Hercegovinu, a pri tom vješto skrivate Vašu ulogu u svemu tome, odnosno ulogu Republike Hrvatske, posebno HDZ-a, kojeg u Bosni i Hercegovini predsatvlja Dragan Čović.

Vi optužujete Bošnjake–muslimane i pokazujete prst na radikalni islam, kao opasnost za opstanak Bosne i Hercegovine. Treba li da Vas podsjetim da ni u Srebrenici ni u Ahmićima nije bilo radikalnog islama, ali je bio genocid. Također, treba li da Vas podsjetim da mi, Dobri Bošnjaci, nemamo drugu obećanu zemlju kao što su imali Jevreji kada ih je Europa protjerala. Mi imamo samo jednu obećanu zemlju, a to je ova naša Bosna i njena Hercegovina. Nije nam teško nositi stigmu heretika, koju smo naslijedili od naših predaka. Svjesni smo da je to naša sudbina, na koju smo ponosni, jer vjerujemo da smo samo kao takvi najbolji ukras Balkana i Europe.

Sve to što ste Vi, gospođo Kolinda Grabar-Kitarović, rekli o Bosni mogao bi isto ponoviti i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić da sakrije grijeh Srbije u razbijanju jedinstvene i suverene države Bosne i Hercegovine, optužujući islam, Hrvatsku i Međunarodnu zajednicu da su uzrok nestabilnosti i nefunkcionalnosti bosanske države. Nikolić je u neku ruku korektniji od Vas zato što papagajski ponavlja riječi Slobodana Miloševića da se ”tri strane” ili tri naroda trebaju dogovoriti o budućnosti države Bosne i Hercegovine, ali istodobno po uhodanom receptu, kao i Milošević, sve je radio i sve radi da razbije državu Bosnu i Hercegovinu, podržavajući sada Dodika kao što je Milošević podržavao Karadžića i Mladića u genocidnom planu razbijanja države Bosne i Hercegovine.

Bojim se da je Dragan Čović postao isuviše samostalan i jak, kao i Dodik u manjem bosanskom entitetu, da ga Vi sada teško možete zaustaviti. To je nešto što je hrvatska politika porodila devedesetih godina i nikada se do kraja nije ogradila od razbijanja države Bosne i Hercegovine kroz uspostavu paradžavne tvorevine, zvane Hrvatska Republika Herceg Bosna.

Vrijeme je, zbog toga, da Vas pitamo, a Vaša bi komšinska dužnost bila da nam jasno odgovorite: Da li Vi, kao predsjednica Hrvatske, stojite iza najnovije reikarnaciju politike iz devedesetih godina, politike koja je uspostavila paradržavu u suverenoj i međunardno priznatoj državi Bosni i Herecegovini, takozvanu Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu. Ne može biti da Vam nije poznato da je u Haggu osnivačima “HR HB” izrečeno preko 100 godina zatvora zbog počinjenog ratnog zločina nad Bošnjacima. Da li Vi podržavate politku Boban-Karadžić, odnosno današnju politiku Čović–Dodik u razbijanju države Bosne i Hercegovine.

Svi smo mi u Bosni i Hercegovini za jednakopravnost svih. Ne može se politička borba za navodnu jednakopravnost poistovjetiti sa planovima za razbijanje Bosne i Hercegovine. Ako Hrvatska, na čelu s Vama smatra da bi razbijanjem države Bosne i Hercegovini, Hrvatska i hrvatski narod u cjelini bio sretan i zadovoljan, onda se savjesni i odgovorni Hrvati moraju upitati ko ih to predstavlja. Nema sreće za jednoga na račun drugoga, niti ima mira jednome na račun nemira drugoga.

U Bosni i Hercegovini ima 7-15% Hrvata koji su kao narod konstitutivn. Katolička crkva je od početka bila na pravoj i jedino mogućoj strani, a to da je Bosna i Hercegovina suverena i jedinstvena država, koja treba da osigura jednakopravnost svim njenim stanovnicima bez obzira na vjeru i naciju. To je principjelan i hvale vrijedan stav, kojeg je podržavao kako bivši Papa tako i sadašnji Papa.

Bosna i Hercegovina je zbog toga zahvalna Katoličkoj crkvi, kao što je zahvalna svima koji poštuju njenu slobodu i samostalnost. Svjedočim da sam se u vrijeme obnašanja dužnosti reisu-l-uleme u Bošnjaka svestrano borio, zajedno sa kardinalom Puljićem, protiv bilo koje vrste radikalizacije, posebno vjerske. Volio bih da Bošnjaci u Hrvatskoj nisu prihvatljivi samo ako su nacionalno i kulturno asimilirani, već da imaju pravo da bar u svedodžbama Zagrebačke džamije mogu koristiti svoj bosanski jezik.

Kad tražimo legitimna prava za sebe, onda treba da budemo spremni da osiguramo legitimna prava i drugima. Integracija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kao konstitutivnog naroda, bi bila još uspješnija ako bi Hrvati podržali ideju nacionalne države Bosne i Hercegovine, imajući u vidu multietičnost Bosne i Hercegovine te činjenicu da je u Bosni i Hercegovini preko 50% Bošnjaka.

Ako bih tražio nešto ovako Vi biste me proglasili personom non grata, ali ko će Vas proglasiti za bilo šta kada kažete u intervjuu: – Mi u Hrvatskoj imamo aktivnu i zapravo izvrsnu Islamsku zajednicu koja daje sve od sebe kako bi upravljala procesima u regiji i izolirala radikale, fundamentaliste, kako bi očuvala međuetničku i međureligijsku komunikaciju i punu integraciju Islamske zajednice, ne asimilaciju, već integraciju u obično hrvatsko društvo malu, ali jaku – kazala ste ovo i nikom ništa. Dakle, Bošnjaci u Hrvatskoj su svedeni na nivo vjerske zajednice i opet ću Vam ponoviti da se bosanski jezik u u Hrvatskoj ne može upisati niti u džamijskim knjigama.

Vi ste meni komšinica s moje lijeve strane kad iz mog Visokog krenem na sjever moje Bosne. Kad sa sjevera idem prema jugu, Vi ste mi s desne, odnosno zapadne strane. Ja imam još dva susjeda, koji su mi nekad s ovu nekad s onu stranu. Moja majka me naučila da pazim komšije i s lijeve i s desne strane. Ona je to čula od bosanskog hodže, koji je govorio da je Božji Poslanik Muhammed, a. s., rekao da je komšija najpreči te da nije pravi musliman koji zna da je njegov komšija nesiguran i gladan. Mi, Dobri Bošnjani, smo taj sveti duh komšiluka naslijedili od bosanskog djeda (dida), bosanskog gosta i bosanskog starca. Oni su bili dobri ljudi. Voljeli su svoju, a poštovali tuđu vjeru. Nisu nikoga napadali, niti su nad bilo kim genocid činili, ni mentalni ni fizički. Bili su proganjani i proglašavani hereticima zbog svoje vjere i bosanskog načina života.

Unatoč svemu, Bosna je sve nadživjela i ostala uspravna na svojim bosanskim nogama. Uistinu, Bosna je jedno veliko zemaljsko čudo zato što je uspjela, više od jednog milenija, i još uvijek uspjeva, da bude svoja na svome unatoč agresivnom ponašanju njenih komšija i s desna i s lijeva. Doista, nema zemlje na svijetu koja bi sve to izdržale kao što je Bosna izdržala, stojeći ponosno na svojim čvrstim bosanskim nogama.

Gospođo Kolinda Grabar-Kitarović, Bosna nije ničija zemlja. Bosna je milenijska zemlja njenih hrabrih sinova i ponosnih kćeri. Oni Bosnu vole od početka do kraja i nikome se zbog toga ne ispričavaju. Zato kad gledate Bosnu iz Hrvatske, gledajte je skrušeno, kad ulazite u nju, ulazite polahko da ne nagazite na mezar i grob znanog i neznanog junaka, a kad govorite u Bosni i o Bosnu, govorite tiho i suvislo da ne uznemirite onog što stražari na stećku, na nišanu i na krst. Vama se samo čini da spava. Ne, oni su budan samo što Vi to ne osjećate. Oni su budni i prkosni od sna.

Na kraju ovoga komšijskog pisma pozivam Vas predsjednice Republike Hrvatske da uputite izvinjenje Bosni i Hercegovini, posebno Bošnjacima, kao i Islamskoj zajednici u Hrvatskoj zbog neprimjerene komunikacije s Bosnim i Bošnjacima.

Pozivam Vas da se javno očitujete da nećete ugrožavati suverenitet i teritorijalni integritet hiljadugodišnje državnosti Bosne i Hercegovine. Podsjećam Vas da svi koji su to pokušali u zadnje vrijeme završili su na marginama povijesti ili u Haagu. Ja Vam, kao mojoj komšinici u duhu svetog bosanskog komšiluka, koji sam naslijedio od bosanskog dida, gosta, starca i moje majke želim dobro zdravlje i uspjeh u životu i radu.

https://kamenjar.com/mustafa-ceric-pozvao-grabar-kitarovic

***

Da čovjek ne povjeruje!?

Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa i bivši reisu-l-ulema Mustafa Cerić il’ je na nekim (težim) drogama il’ se bunike najeo, trećeg nema. Jer, teško je vjerovati da netko TKO JE PISMEN I PRI ZDRAVOJ JE PAMETI NE MOŽE RAZMJETI ŠTO JE TO REKLA PREDSJEDNICA K.G.KITAROVIĆ.

No, ironija s kojom  bivši ratni huškač, promotor veliko-islamske politike i obožavatelj mudžahedina započinje svoje (priopćenje) u vidu pisma (jer valjda ne zna razliku između jednoga i drugoga pa dere kako stigne), ipak svjedoči da u svemu postoji i JEDNA POPRILIČNA DOZA BEZOBRAZLUKA, DRSKOSTI I podmuklosti, tako svojstvenoj ratnoj muslimansko-vjerskoj (bošnjačkoj) falangi koje se jako dobro sjećamo iz razdoblja rata.

Kako je krenulo, Mustafa i njemu slični uskoro će nas uvjeravati kako smo sanjali mudžahedine, i da ih nikad ustvari nije bilo!?

Vrijedi li njega uopće suočavati s realnošću i činjenicama?

Možda ga zatvoriti u sobu, zaključati je, baciti ključ, pa mu pustiti nekoliko stotina dokumentaraca o Abu Hamzi i ostalim sljedbenicima islamskog fanatizma koji su u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini činili masovne zločine i ritualna ubojstva –odsijecali glave žrtvama, pa njihove članove obitelji i rodbinu tjerali da ljube mrtve glave na pladnju, pokapali žrtve bez glava, a glave postavljali na grobove kako bi utjerali strah u kosti živima i spriječili da se ikad više vrate na svoja ognjišta i još niz perverzija koje nisu radili ni njihovi prethodnici (osmanlije) u vrijeme pohoda na Europu?

Ili mu pokazati snimku „Prvog bošnjačkog sabora“ iz 1993. godine, gdje je on kao islamski vjerski prvak muslimana (koji tek postadoše „Bošnjaci“), u društvu rahmetli Alije Izetbegovića, Ejupa Ganića i ostalih prvaka b-h muslimana podupire velikoislamsku ideologiju i histeriju koju šire „bošnjački delegati“ (vojni, civilni, vjerski), dok sarajevska (muslimanska) televizija tu sramotu prenosi više od 7 sati, izravno, u komadu?

A što rekoše „delegati“?

Izlajaše svašta, da (kako narod kaže) pas s maslom pojeo ne bi.

Pohvališe se „Bošnjaci“ kako su „šućur Allahu“ sve do tada (rujan 1993.) „sačuvali ljudstvo“ i kako su „onog manjeg neprijatelja već pobijedili  – samo još da ga dotuku, pa će se onda baciti na onog drugog“. U prijevodu: MUSLIMANI SAČUVALI LJUDSTVO JER NISU NIGDJE OZBILJNO PRUŽILI OTPOR SRPSKOM AGRESORU, A KAD IH SRBI POTJERAŠE IZ ISTOČNE BOSNE I POSAVINE, ZGRNUŠE SE U SREDNJU BOSNU I NAPADOŠE HRVATE NE BI LI IM OTELI PROSTOR. I SAD IM, DAKAKO, ARMIJA SVE JAČA!

Rekoše „delegati“ (aferim!) i da oni plana Owen-Stoltenbergovog prihvatiti neće, jer da njima „treba najmanje 54% Bosne i Hercegovine“ kako bi napravili „funkcionalnu i održivu muslimansku državu“, zaokruženu, naravno, s određenim strateškim i komunikacijskim trasverzalama: Istok-Zapad.

Rahmetli Alija reče (nekoliko dana prije, na sastanku s delegatima), a Ejub Topić („delegat“ iz Bihaća) nesmotreno iznese, kako je „BOSNA I HERCEGOVINA SREDSTVO A NE CILJ“, te da je i on u međuvremenu shvatio svu mudrost „Velikog Vođe“ i sad je isto kao i on uvjeren kako je BiH SAMO SREDSTVO ZA POSTIZANJE MUSLIMANSKE DRŽAVE, A NE CILJ (MUSLIMANSKOG) BOŠNJAČKOG NARODA?! Treba li ovo uopće analizirati i komentirati?

Halid Čengić, „delegat“ iz Foče (u uniformi Armije BiH), tvrdi kako je na djelu „rat kršćanstva protiv islama“ i da popuštanja nema, pa makar „svi junački izginuli“; drugi „delegat“ (također vojnik) obećava skori PRODOR PREMA MORU I OSVAJANJE GRUDA U ZAPADNOJ HERCEGOVINI; crnoputi „delegat“ iz Trebinja, musliman iz neke strane zemlje, podsjeća skup „da muslimani ovdje moraju shvatiti da su oni jezgro islama u Evropi“ i da ne dozvole da poslije ovog rata od islama ovdje ne ostane ništa – kako je to u Andaluziji koja je „nekad bila naša, a sad od islama ni traga nema“ itd., itd. Bilo je toga još, ali Mustafa Cerić se vjerojatno sjeća, pa nećemo u detalje.

„Draga komšinica“ (kako on posprdno naziva hrvatsku predsjednicu u ovom zbrda-zdola sročenom polupismenom pamfletu), ne bi (po njemu) imala pravo zucnuti o stanju u Bosni i Hercegovini?!

Dakle, ako vidiš da se s druge strane međe požar širi prema tvojoj kući (koja je isto tako okružena drvima i raslinjem), nemaš pravo glasa!?

Aferim, Mustafa, aferim, bit će i to, a li znaš kad?

Onda kad ti Mustafa svima nama budeš vjerski poglavar, pa nam ti budeš određivao KADA, KAKO I ŠTO ĆEMO GOVORITI!

A znaš kad će ti se hrvatska predsjednica ispričati?

Onda kad se vi muslimani (bošnjaci) budete posuli pepelom i priznate da ste vodili dvoličnu politiku, da ste bili agresori na hrvatske prostore, da ste na nas pucali dok su se vaši ranjenici (njih oko 15.000 ukupno) liječili u hrvatskim bolnicama, kad zahvalite što vam je Republika Hrvatska mjesecima hranila i zbrinjavala žene i djecu (dok ste vi osvajali Busovaču, Vitez, Travnik, Jajce, Bugojno itd., itd.), kad zahvalite što smo vas naoružavali i obučavali vam vojsku, što smo vam cijelo vrijeme rata dostavljali ratni materijal, hranu i lijekove (i u vrijeme dok smo pucali jedni na druge,  kad nam zahvalite za deblokadu Bihaća, kad nam zahvalite za stotine naših bojovnika koji su ginuli i ostajali invalidi u borbama za vraćanje prostora koje ste vi izgubili ili se za njih niste ni borili…

JEL DOSTA MUSTAFA, ILI TREBA JOŠ, IMA TOGA (SAMO SMO SKRATILI)

I POLAKO S BUNIKOM, U GODINAMA SI, DA TI NE POZLI…

I kako ti ne bi (ipak) zaboravio ono što ste govorili na „Prvom bošnjačkom saboru“, evo efendija Ceriću linka, pa uključi…ako ne znaš nađi nekoga nek ti našteli…

 

Prvi bošnjački sabor, kompletna snimka: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=14ZT-M0e7Zk

 

I još  nešto  efendija . Pa od te silne bunike  izgleda da si se vratio  u turski vakat pa bi vjerojatno i ahdnamama  udjeljivao prava Hrvatima  a  onakovi kao Mesić ili  fratri poput Jeleča i sličnih   bi se prignuli  i slavili te ahdname . Pa  isto kao i Bakir što je palamudio u svom istupu   nedavno, i ti  ističeš kako je kako je Hrvata “ofrlje ” po tvom računu oko 7-10 %  a muslimana  50 % 

Čemu to efendija da je i jedan Hrvat on je ovdje konstitutivan i ima svoja prava .A jedno od tih prava je i da bira pa birao i Dragana Čovića  kojega ti nepodnošljivo mrziš što izvire iz svake riječi tvoga pisma

Efendija ne spominješ  ni kako je Zlatko Lagumdžija  sa svojom, “Platformaškom”  vladom potpisivao sporazume  baš sa Dodikom  ni jednom riječju u tom sporazumu o suradnji  između Federacije i RS  ne spomenuvši Hrvate kao da ne postoje .Tada nismo ni od tebe čuli ni riječi o Dodiku . Ni od  tebe efendija ni od bošnjačkog svjetskog kongresa  ali ni od jednog  bošnjačkog političara. Nadali ste se podijeliti baš vi Bošnjaci  Bosnu i Hercegovinu sa Srbima

No eto  i taj Dodik nije na to pristao znajući  da su Srbi na redu  kada se završi sa Hrvatima .

Je li i  to rezultat tvoje dementnosti ili bunike ili je oboje efendija.

Je li rezultat dementnosti i bunike i to što si zaboravio i ubojstva policajaca i povratnika po Srednjoj Bosni  atentat na doministra Leutara ,bombaške napade jedan u Mostaru auto bombom  i sve to poslije Daytona. Da se ne držimo samo rata

Je li rezultat dementnosti  i bunike i to što si zaboravio “Krvavi Božić ” 2002 u Klisu/ Kostajnici kod Konjica  kada je Muamer Topalović na Badnje večer upao u hrvatsku kuću i  pobio članove obitelji.   Policiji je trag za otkrivanje ubojice bio dokument organizacije Jeniet el Forkan, koju financira Visoko povjerenstvo Saudijske Arabije..

“Preda mnom je akt koji govori o humanitarnoj organizaciji Jeniet el Forkan. To je humanitarna organizacija koja je u svojim redovima obučila i ovu osobu koja je počinila zločin u selu Kostajnica”, rekao je tadašnji ministar Bilić   

Mnoge od tih “humanitarnih organizacija bile su  i izravno povezane sa Al qaeda-om. 

 Ili nam ti efendija želiš reći da to nije radikalni islam  no je to počinio jedan iz reda “dobrih Bošnjaka  ” 

 

Ne zaboravi efendija  da Armija BiH  ni jedne stope zemlje na kojoj su Hrvati ostali i opstali nije oslobodila. A  Hrvati su  i vratili dio teritorija što uključuje i Mrkonjić grad i Bočac  u zamjenu za teritorij oko Sarajeva .Inače bi efendiji i sada RS bila i na Otesu i na Grbavici …..

No ima nešto dobro  u svim vašim istupima efendija  . I tvojim i Bakirovim i Seferovim  . Svima se  jasno  predstavljate  i nitko bolje ne bi mogao vas predstaviti . Svima jasno i pokazujete koliko bi prava dali drugima  i kakovu bi BiH  vi gradili .

 

 Uredništvo Hrvatskog neba 

 

 

113 thoughts on “Hrvatsko nebo efendiji : EFENDIJA CERIĆ, POLAKO S BUNIKOM, AKO VEĆ MORAŠ UZIMATI NEK BUDE U MANJIM KOLIČINAMA

    1. Talibanima ne smiješ nikada vjerovati Sivi .Oni koji su bili u JNA znaju što govorim.Gori su od Slovenaca.Jedno pričaju ,a za to vrijeme rade ti iza leđa.

      1. Meni govoriš… Nas u BiH nije izginulo u ratu sa Srbima, nego s njima…
        A dok su se njihovi muškarci tukli po BiH s našima, njihove su žene i matere, čekajući u redu za hranu u Hrvatskoj psovale Tuđmanu mater.

          1. A gdje TO čitaš?
            Nego, reci što ovo zbori Cerić-efendija? Ima li to veze s vezom?

          2. Tko je on!?
            Što je on!?
            Omjer!?
            Za koga…za što!?
            Pa vidiš kako stvara pomutnju te zlo…a na zalost ima nas koji zagrizu mamac!
            by Srka®

          3. Ja!?
            Pa ja sam samo osudi’l stajalište Cerića…bez da na osnovu njeg osudjujem cijeli jedan narod!
            by Srka®

          4. Nije on, zar, jedini koji tako misli?
            Zar je predsjednica “osudila čitav jedan narod”…?

      2. E kad smo kod toga,ovdje ću pokušati citirati nekoliko rečenica jednoga splitskog kirurga kojemu sam,nažalost,zaboravio ime a,koje potječu iz jednog njegova intervjua za “Slobodnu Dalmaciju”:
        Inače radi se o čovjeku koji je kao liječnik prošao mnoga ratišta u RH i BiH,radeći svoj posao kirurga.
        Pa tako on kaže,
        Često su nam na liječenje u Split dovozili i pripadnike ABiH,koji su bili smješteni na posebnom odjelu,razdvojeni od pripadnika HV-a i HVO-a.
        Jedne prilike,dok smo u operacijskoj sali izvodili operaciju,s odjela na kojemu su bili smješteni pripadnici ABiH,začula se pjesma i povici.
        Kada smo završili operaciju,otišli smo gore da vidimo o čemu se radi.
        Oni su nam rekli da je sve u redu i da oni samo proslavljaju “oslobođenje” Bugojna.

        Zmisli sada te lojave bagre,ti ih liječiš i pomažeš im a oni slave masakr nad tvojim narodom i vjerojatno žale što nisu i osobno tome prisustvovali.

          1. Nema veze s ovim, ali jesi li ikad upisao Jedinica, Filip Šram…? Znaš to?
            Sad se sudi “kapetanu Draganu”…

        1. Taj nesretni sukob izmedju HVO i ABiH je na zalost sramna točka zajedničke povijesti…nastale na dezorjentiranosti bošnjačke polit elite…no nije ni HR strana bila za mašala!
          by Srka®

          1. Za taj sukob pitaj “europske sile” koje su inscenirale i Ahmiće i bukadar toga…

          2. Zalosna je to spoznaja…a još zalosnija da netki ni dan danas nisu ništo naučili…ni pomaka!
            by Srka®

          3. Ljudski je zgriješiti cleuna!
            Bilo je takve pasivnosti na zalost u prošlosti i u samom hrvatskom katoličkom puku…udri jedni na druge…
            Zbog suludih ideologija!?
            Dokle se stiglo…i sam vidiš.
            by Srka®

          4. Ali je ljudski i priznati grešku.
            “Pomozi mi onda kada mi trebaš,ako mi nećeš pomoći,nemoj mi odmagati”

          5. Je li to znači da se nismo trebali braniti na svom kada kažeš da je za sukob trebalo dvoje ……

          6. Sramna točka zajedničke povijesti.Ne to je sramna točka Bošnjaka ali mene ni malo iznenadila isto su napravili i poslije drugog svjetskog rata ….

            Okrenuli se na Hrvate

      3. Boga mi ti je ovo sramota…”o vjeri i slanini”!?
        Vi bi sada na osnovu Cerićevih nebuloza…one su vam omjer!?
        by Srka®

          1. Pa nije to baš tako…u ostalom i slanina je za ljude…Bozija hrana…pa tko voli…ne vidim tu nekakav problem ili pak sramotu.
            Aludiram samo da netko tko ne jede slaninu…a izruguje se onom drugom drugačijem samo zato što je drugi jede…da je taj gori vjernik( musliman) od onog koji se krije…krijući jede…
            by Srka®

          2. Srka ja ne ulazim u muslimanske običaje,a i ne interesiraju me.Samo iznosim činjenice.Što se mene tiče mogu i čvarke da tabaju.Mene brinu ovakvi kao Mustafa Cerić i Senad Hadžifejzović koji vrijeđaju moju Predsjednicu,vrijeđaju mene.vrijeđaju osječaje mnogih Hrvata,Stvar je bošnjaka ili muslimana u Bosni da se razjasne sa takvima jer u povijesti bližoj i daljoj nitko im nije pomogao osim Hrvata ,a ne znam tko će ako se ovako nastavi..Velike stvari su se opet počele prelamati oko Bosne i bošnjačkim političarima bilo bi korisno da na vrijeme odaberu stranu ,a ne da se prave blesavi kao Alija 90.ih i govore da ništa oni nemaju sa time.

          3. Uffff…čvarci nisu nikako zdravi…i čuju se neprijatno.
            A vidi nešto…ja osobno ne poznam niti jednog muslimana iz mog okrilja…a da ima pogled Cerićev!?
            To je izvan pameti!
            Zalosna je spoznaja da su mnogi danas posustali od A.Starčevićeve vizije!
            by Srka®

          4. Tvoj krug je uzak džemat, nikako da nam proteferičiš što je službena bošnjačka politka.

            Eto, ti se pitaš pa nam je bitno što nam ti imaš ispod žita prodati.

            Ovo je službena politika kojoj ti svojim tijelom kriješ noge, i zato si licemjer par excellence

            CITAT: “Rahmetli Alija reče (nekoliko dana prije, na sastanku s delegatima), a Ejub Topić („delegat“ iz Bihaća) nesmotreno iznese, kako je „BOSNA I HERCEGOVINA SREDSTVO A NE CILJ“, te da je i on u međuvremenu shvatio svu mudrost „Velikog Vođe“ i sad je isto kao i on uvjeren kako je BiH SAMO SREDSTVO ZA POSTIZANJE MUSLIMANSKE DRŽAVE, A NE CILJ (MUSLIMANSKOG) BOŠNJAČKOG NARODA?! Treba li ovo uopće analizirati i komentirati?”

          5. “Izvini”…..
            “Politička korektnost” prema osobi koja vrijeđa branitelje.
            Preporučam otići primjerice na Klix, pa da vidiš njihovu “političku korektnost”.

          1. Jadan efendija, kako bi on to znao kad nije informatički pismen da do toga dođe…
            On misli da su svi dobri kao on… ;))

          2. A sve nevino i Dobri Muslimani… budući šehidi po Tadžikistanu i Čečeniji, Siriji ili Briselu…svi na” Allahovu putu”.
            Di je oni Srka?

          3. Vama koji živite u RH, Srka je OK, možete vjerovati što želite, ali stvarnost je sasvim drukčija. Ono što Cerić govori misli većina.

            A vi i dalje vjerujte u bajke.

          4. Ne vjerujem ja u bajke. Ajmo se skulirati malo.Još jedan rat ne treba više nikome.Ako si bio u ratu znaš o ćemu govorim.Daleko od toga da se treba popuštati više nikome.Popuštati se neće.

          5. U BiH rat nikad nije prestao, samo se vodi drugim sredstvima.
            Dokaz tome je i to što si ti usvojio i pronosiš unitarističku misao s tim
            terminom „Bosna“, čime vrijeđaš sve Hrvate koji žive u BiH. Prema tome za tebe i sve one koji ovu nakaradnu državu tako zovu kao ti, mi Hrvati smo tek tako neki katolici. Demokracija je, imaš pravo na svoje mišljenje, pa i na takvo,
            nisi jedini koji u HR tako misli.

            Oni ne kmeče, žao mi je što ti kao hrvatski branitelj to ne vidiš. Stoga ti isilovac Srka i može biti O.K.

          6. Imaš pravo na svoje mišljenje,ali varaš se u puno stvari.Odakle ti to “mi Hrvati smo tek tako neki katolici”.Odakle ti takvo mišljenje.

          7. Ti kad državu koja se zove Bosna i Hercegovina, nazoveš
            Bosnom, prihvaćaš njihovu matricu po kojoj nas oni drže samo katolicima, čime nam niječu pravo biti Hrvatima.

          8. Malo imaš čudna razmišljanja.Tko ti može zabraniti biti Hrvatom.Osječaš li se stvarno

          9. Ha ha ha!

            Moj osjećaj je jedno, i to nema nikakvu poveznicu s formalnopravnim implikacijama.

            Brane mi biti Hrvatom ako mi ne dopuštaju koristiti hrvatski jezik, na primjer. Ako mi nameću kako nisam Hrvat već samo katolik,

            i ja imam čudno razmišljanje ha ha ha.

          10. Ništa.

            Ti uživaj, a ja ću živjeti ugoženost koje vi niste svjesni.
            Pozdrav!

          11. Da li si ti svjestan što se dešava ovih dana od posjeta Plenkovića,Orašja pa svega ovoga zadnjih dana sa Kolindom.Da li si ti svjestan uopće što se dešava.?
            P.S izgleda da nisi.

          12. Tyrex,
            jedno su želje, a drugo je stvarnost.

            Ne podmazuj krila neprijateljskom zmaju. Ako ne ti, ili ja, protiv tih krila morat će naša djeca. Daleko su zalutali, nema tu povratka.

            Izađi s prohrvatskom opcijom među Bošnjake i vidi rezultat. Prijateljski savjetujem – prethodno uplati životno osiguranje i makar tako pomozi obitelji. Neće te ucmekati mniorna manijna Bošnjaka već apsolutna većina.

            Mi imamo životni problem s izopačenom većinom.

            Četnici su očevidno zlo, a džematlije su rute koje podmuklo žuljaju na najinitiminijim dijelovima.

            Pozzzz

          13. Vrijeme je da se stvari napokon stave na svoje mjesto Antifa.Vjerujem da ova događanja sa Kolindom koju mnogi osporavaju idu u prilog mojem razmišljanju .Došlo je vrijeme za napokon otkrivanja svih karata.Znamo tko je Dodik,znamo tko su Vučić i Srbija,a vrijeme je i da saznamo što želi Izmetbegović i bošnjačka politika u BiH. I tebi je sigurno jasno da se ne događa slučajno baš sve sada u zadnjih par mjeseci .Kod nas nikada ništa nije bilo slučajno pa ni ovo što se sada događa.

          14. Prije par godina u Beogradu i Ankari su održavani vušstruki sastanci srpske, bošnjačke i turske elite bez predstavnika Hrvata. Tamo su položili kamen temeljac na kojem sada grade dvodjelnu podjelu BiH. Poklopio se rusko-turski savez i za ostvarenje rusko-turske zone utjecaja još im samo smetaju u BiH preostali Hrvati i njihovo inzistiranje na institucionalnoj i administrativno-teritorijalnoj ravnopravnosti.

            Kao Posavljak ne mogu se načuditi ratnoj indiferentnosti Sarajeva naspram Posavine i poslijeratnoj velikoj brzi čim se spomene Treći. Ispada kako Šeher više voli Posavinu nego li Srebrenicu i zato non-stop potežu pitanje hrv. teritorija u Rep. Srpskoj. U tom dijelu im pomažu i hrv. ikebanisti koji su u BiH definitvno peta kolona hrv. interesima.

            Kada se Hrvatska osamostalila nitko od njih nije postavljao pitanja i ultimatume što će biti sa preko milijun Hrvata izvan granica Hrvatske, ali kad je u pitanju Treći, eto to im je glavni adut. Imamo mi teritorij za razmjenu sa Srbima ali bez Trećeg nemamo institucionalnu težinu to napraviti. Jamčim kako Hrvati u BiH nemaju uvjete za obstojnost i institucionalnu ravnopravnost ako ne dođu do svoje administrativno-teritorijalne jedinice.

            U svrhu neutraliziranja Hrvata u BiH Sarajevo poteže navodnu agresiju HR na BiH i istodobno prešućuje činjenicu kako je užićki korpus tzv. JNA nesmetano prešao Drinu sve do Ravnoga, a onda s teritorija BiH napao Dubrovnik. Ne samo što je Alija izjavio kako to nije njihov rat već je službeno Sarajevo naredilo prestanak djelovanja višegradskog heroja Šabana Muratovića koji je oružano djelovao po užičkom korpusu.

            Vidi od pete minute ovaj snimak jer tad počinje intervju Smiljka Šagolja s Muratom Šabanovićem:

            https://www.youtube.com/watch?v=TRpPoAyxTjA

          15. Hadžifejzović je poput beogradske tiskovine Politika početkom 90-ih pred sam rat i tijekom rata.

            Što se tiče Murata, on je užički korpus htio zaustaviti zbog muslimana u Podrinju, što je legitimno, a ne zbog Dubrovnika. To što se s njegovom namjeroma poklopio i interes Dubrovnika i Hrvatske je očevidna slučajnost.

            Nemam iluzije oko ni jednog bošnjačkog vojnog i političkog drmatora, ali Šabanović makar ne petlja oko navodnog multi-kulti Bosanca, sintetičkog Bošnjaka i sl. već otvoreno kaže da je musliman i da se borio za muslimane, a ne sve građane u BiH kako to danas serucka velikbošnjačka i velikobosanska elita.

            U BiH su ratovala tri neprijatelja i samo jedan od njih serucka uzurpirajući državnost i navodnu multi-kulti oprijedijeljenost. Tako podmukli “jarani” lošiji su od bilo kojeg otvorenog neprijatelja.

          16. Do sada su Beograd i Sarajevo bili naviknuti napadati Hrvatsku kako bi nesmetano uništavali Hrvate u BiH.

            Sad, kada HR konačno suverenistički upinje prstom u njih, oni se ne mogu načuditi kako Hrvati smiju toliko drski biti i govoriti istinu.

            Odoh u šetnju. Dan je prekrasno sunčan.

            Pozzz

          17. Tyrex
            vodili smo na o ovome rasprave na markićkinom-ćuprijaškom portalu. I složili se u svemu.

            Ovaj NKP priča o službenoj politici onih koji su uzurpirali državu BiH, a ti – dobroćudan – o dobronamjernim pojedincima. Ne diskutiramo ovdje o Ekremu Jevriću već o službenoj politici i većinskom raspoloženju isturene turske karaule koja nam u BiH radi o glavi.

            Vjerujem da ti se ono “Bosna” okliznulo, jer stvarno boli zato što mi zatire grobove predaka, duhovnost, kulturu, jezik, … postojanje….

          18. Antifa naravno da mi se ono “Bosna” okliznulo bez namjere da ikoga nesvjesno uvrijedim,Stvar navike .Nekada kažem Bosna a nekada BiH. Poznat ti je moj stil pisanja i znaš za što se zalažem. NKP ne mora suditi moje pisanje po jednom komentaru.Neka se potrudi pa možda pročita i ostalo o čemu sam pisao.Pitao sam se gdje si ovih dana i evo pojavio si se.
            Pozzz i tebi.

          19. Mislim kako je među vama nesporazum. Znam kako si isto kao i sam reskriao i košulju i ovratnik kada smo o tome TAMO pisali.

            I NKP je na istoj valnoj dužini.

            Vidi, nisam navraćao jer me posao stisnuo. Od sinoć do sutra imam malo više vremena jer je ovdje zbog blagdana neradni dan.

          20. Pa ja…samo zato što sam islamske vjeroispovjesti…automatski sam isilovac!?
            Zalosna je to spoznaja…i ne ide to tako.
            by Srka®

          21. Jadno je tvoje pisanje.
            Ima nas koji ne pratimo samo ovaj portal, pa se sjecamo gdje si i sto sve pisao.

          22. Ono što se tvrdi bez dokaza se može i odbaciti bez dokaza.
            Christopher Hitchens
            by Srka®

          23. AbuDosadni, šuška se kako je stigao nalog da se virtualna
            prostranstva malo „pretresu“, od raznih poticatelja ali i simpatizera IS,
            anonimnost nikog ne štiti.

          1. Eto ispod sam ti pojasni’l.
            A tebi ne valja ona…”da se u ratu niste tukli sa Srbima”!
            Pitaj Vukovarce i RH.
            by Srka®

          2. Pa kazeš i sam u upisu ispod:
            “Mi se nismo tukli sa Srbima…”
            Meni to zvuči da ne broje Hrvati diljem HR ali i BH…koji su i te kako na zalost imali “dodirnih” točaka sa umno-poremećenim četnicima!
            by Srka®

          3. “Meni govoriš… Nas u BiH nije izginulo u ratu sa Srbima, nego s njima…”

            by Srka®

          4. Ja sam to Sivooki ova’k rezoniral (stručno):
            -Srba nigdje nije bilo…nisu nas tukli…samo Bošnjaci.
            by Srka®

          5. Nije mi hrvatski maternji…nisam ga učil u školi…pa se i potkrade pogrešna rezonacija.
            ;-D
            by Srka®

          6. U HR je je duplo više Srba bilo u HV-u nego li Bošnjaka, i što sad hoćeš time reći, da je u Beogradu ona politka zbog koje su ti Srbi bili u HV-u, a u Šeheru ona koju su zastupali Hrvati muslimani koje Hasanbegović, kada je bio u medžilisu IZ HR, i YUsipović prekrstiše u Bošnake te ima digoše spomenik pred džamijom u Zagrebu koji je otkrio nitko drugi nego li Atif Dudaković ratni zločinac u JNA unoformi nad hvrvatskim civilima u HR i uobojica HVO gen. Šantića u isilovskoj uniformi muslimanske vojske tzv. Armiji BiH, inačici za srpsku JNA?

            Pročitaj ratne kuranske upute koje su toj sekularnoj muslimanskoj vojsci u ratu dostavili Cerić, Alija, Ganić, Silajdžić, Bakir i ostale otomanske gazije.

            Uff, što je otomanski Bizant vas poturice občio, čudo jedno….. i turske vazale Srbeke ste prešišali.

            Muslimanska, herojska, sekularna, nevina, multki-kulti, kao Nutella slatka Armija BiH oslobodila Bihać i Ameri je zaustavili pred Banjalukom, tako uče mumificirana djeca…… od multietnčara koji bi se drugima rado podvalili u jednom srku baš kao srk kahve :))))

          7. Vrijedjanje Hrvatskoeg branitelja je nedopušteno!
            Kad ti se unitaristickom uhu ne svidja ides na osobnu nedopustenu kvalifikaciju.

          8. Opet vrijedjas hrvatskog branitelja.
            I perfidno impliciras naklonst Srbima jer ti se ne svidja istina koju pise.

          9. Vidim, preuredio si post i sad si izbrisao svoju matematiku o broju tzv. Bošnjaka i Srba u HV-u.

            Hajdemo redom vidjeti tko laže.

            Sve do 1993. god. Muslimani se nisu izjašnjavali Bošnjacima. Osobito u HR gdje i danas imaš puno muslimana koji se izjašnjavaju Hrvatima. Druga je stvar što velikobošnjačka politika, poput velikosrpske i Vuka Karadžića, sve muslimana iz ex YU – osim Albanaca – “krsti” u Bošnjake.

            Prema tome, u HV-u apsolutna većina bojovnika muslimanske vjeroispovijesti nije se izjašnjavali Bošnjacima, jer službeno i neslužbeno pod tim imenom nisu ni postojali.

            Umjesto 20.000 Bošnjaka u HV-u ih je nakon 1993. bilo možda desetak, a ostalih dvadesetak tisuća izjašnjavali su se Hrvatima ili Muslimanima.

            Kao kod gađanja puškom kada na položaju za nišanjenje udaljenom 100 m od ciljne mete pogriješiš 1 cm, na kraju metu promašiš za 1 metar, tako i ti u startu griješiš za 20.000 Bošnjaka u HV jer u startu si promašio faktografsku činjenicu kako se Muslimani i Hrvati muslimani u HV-u nisu izjašnjavali Bošnjacima.

            Ok. Ti si kao Vuk Karadžić koji je sve pravoslavno srpčio i zato ti matematika ima tako lažan i hegemonistički i lažni krajnji rezultat.

  1. lažeš efendija, nije lijepo kada uglednim laže, koji Bošnjaci u Hrvatskoj efendija? Rođeni u Hrvatskoj nikada u Bosni bili nisu koji Bošnjaci efendijo.? Da to jesu Hrvati efendijo vjere koje god, ali Hrvati efendijo,. Bosna u Hercegovina efendijo je Hrvatska zemlja efendijo, a to što razne nacije žive nije nikakav problem, Turska je turska, a ne žive samo Turci samo u turskoj, budi zahvalan efendijo Hrvatima i njihovim bojovnicima što uopće netko još spominje i Bosnjak i muslimane u BiH jer ne bi postojali po tvojim istočnom komšiji kojem se ulizujes.

  2. Taj nikad nije prestao sa mržnjom prema Hrvatima, muči njega Mostar i Stolac, ali crknu će i nikad neće ostvariti svoju težnju.

  3. …”i još niz perverzija koje nisu radili ni njihovi prethodnici (osmanlije) u vrijeme pohoda na Europu?”

    Vala Darane…ovo ti je haram…nisu moji pretci bili ovako surovi…
    Pokvari mi vikend…a taman je lijepo počeo…
    :-/
    by Srka®

      1. Čuj u bačvu vode i u minusu…ukiselite!?
        Pojma ti nemaš…kiselina ne ide ispod ništice…optimalna temperatura izmedju 8-13 celzijusa…po rihterovoj skali!
        by Srka®

    1. Zar ti doista misliš da sam ja nekada “popušio ” tvoju priču da si ti dobronamjeran Turčin koji eto zna i bošnjački…Ovako kako se meni pokušavaš prodati i još ljigavije si se prodavao Srbima na RS portalu stajući na stranu onih najgorih od njih.Misliš da ja takove stvari ne pamtim .

      Pamtim Srka pamtim ja upise i tko je tko. Sjećaš se ono oko osude Gotovini …..

      A ova je kolumna jača po meni ….Jer je jasno naznačeno što ja mislim i o Turcima ali i poturicama poradi prostora u malo riječi .Morat ćemo veću jednu kolumnu o tome

      http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2016/12/03/daran-basic-lazes-efendija/

      1. Opet lažeš Srka
        I u svezi portala RS i u svezi mojih kolumni ali me na koncu tvoje ocjene ni ne zanimaju nisu mi važne.Tko si ti u stvari.Anonimna spoodoba koja se predstavlja godinama da je eto Turčin

        Srka ovo nije Poskok nije ni kakav srpski ili bošnjački portal bez problema ćemo bez tebe

        Jasno

      2. Ako netko nije svoj to si ti.
        Bahato, bezobrazno vrijedjas vlasnika koji je branitelj.

        Ni minimum pristojnosti nemas kad si dosao u njegov dom pa da budes pristojan.
        Osokolio se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)