Kuščević u uredima želi sliku Tuđmana i raspelo, objasnio zašto

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Pojasnio je i najavljenu subvenciju kredita pri kupnji prvog stana, odnosno plaćanje poreza na prvu nekretninu

 

Ministar prostornog uređenja i graditeljstva Lovro Kuščević otkrio je u intervjuu za Jutarnji list kako zastupa tuđmanizam kao doktrinu za razvoj Hrvatske, a pojasnio je i najavljenu subvenciju kredita pri kupnji prve nekretnine.

 

“Držim kako na predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, utemeljitelju RH, moramo stvarati, rekao bih, tuđmanizam kao jednu državotvornu viziju i doktrinu koju treba izučavati i na njoj graditi razvoj Hrvatske. Zaslužan je za stvaranje moje stranke HDZ-a, utemeljitelj je moderne Hrvatske te zaslužuje biti u svakom državnom uredu. Što se tiče raspela, ja sam praktični vjernik, katolik i mislim kako je također primjereno staviti i raspelo kao simbol živog Krista, koje nas čuva od svih zlih utjecaja i iskušenja koja svakodnevno imamo. Pomaže nam u svakodnevnom radu. Utočište”, kazao je Kuščević.

“Nemoguće je napraviti zakonski prijedlog koji bi sve pokrio. Stambenu politiku vodit ćemo na dva načina: kroz program POS-a i ono što smo pripremili kao prijedlog, Zakon o subvenciji stambenih kredita. Ako ga Vlada prihvati i uputi u saborsku proceduru, a Sabor ga izglasa, očekujemo njegovu provedbu u drugoj polovici 2017. Sufinancirat ćemo kupnju prve nekretnine ili zamjenske nekretnine ako se proširi obitelj, za građene mlađe od 45 godina, s 50 posto rate prve četiri godine. Banke će se javljati na natječaj pri APN-u i vjerujemo da će i banke u tržišnoj utakmici sniziti kreditne kamate. Subvencije će se davati za nove, ali i za stare stanove i kuće. Kad bi bile samo za nove, onda bi se moglo reći da se pogoduje bankama, ali uključili smo i rabljene nekretnine”, kazao je Kuščević za Jutarnji.

 

Direktno.hr/http://direktno.hr/Hrvatsko nebo

 

One thought on “Kuščević u uredima želi sliku Tuđmana i raspelo, objasnio zašto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)