Zorica Gregurić : NOSITELJE MRTVAČKIH KOVČEGA MINISTRICA OBULJEN NASTAVLJA FINANCIRATI

Vrijeme:4 min, 57 sec
Nina Obuljen Koržinek Lana Slivar Dominić)
Izvor slike: Lana Slivar Dominić
GOSTOVALA NA HRT-U

Obuljen o neprofitnim medijima, otkrila svoje ideološko opredjeljenje

Treba nam sustav u kojem mogu funkcionirati i javni, privatni mediji i komercijalni mediji i mediji zajednice, rekla je ministrica kulture

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija Intervju tjedna, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek osvrnula se na stanje u svojem Ministarstvu na čijem su se čelu u pet godina izmijenile tri osobe. Izjavila je da je propušteno dosta prilika da se krene naprijed i nastave reforme.

Odgovorila je i na neka prozivanja da se previše sviđa ljevičarima. 

“Moja opredjeljenja i politička i svjetonadzorska uvijek su bila bliska demokršćanskoj opciji, ali za ministra ili ministricu kulture je važno da se shvati da govorimo o hrvatskoj kulturi, a ona nije ni lijeva ni desna – ona je hrvatska. Da bi bila takva ona mora reflektirati svu pluralnost našeg društva – različita razmišljanja, različite svjetonazore”, naglasila je Nina Obuljen Koržinek.

Govoreći o medijskoj strategiji rekla je kako je zatražila izvještaj o onome što su radili njeni prethodnici.

“Iz tog jednog vrlo opširnog izvještaja o stanju medija, stručnjaci i predstavnici udruga artikulirat će dokument koji bi se stavio na javnu raspravu, a iz kojeg bi prizašao nacrt medijske strategije”.

“Treba nam sustav u kojem mogu funkcionirati i javni, privatni mediji i komercijalni mediji i mediji zajednice. I samo kad sva ta tri djela budu ravnopravno funkcionirala možemo govoriti o pluralnom tržištu”, naglasila je.

Na prigovore da je na tragu Hasanbegovićeve politike prema neprofitnim medijima izjavila je kako će se projekt financiranja neprofitnih medija financirati iz europskog socijalnog fonda u kojem će ministarstvo sudjelovati s 15 posto sredstava.

“Javnosti je poznato da sam bila dosta kritična prema modelu financiranja neprofitnih medija. Bio je opterećen interesnim i ideološkim usmjerenjima. U medijskoj strategiji stavljan je prevelik naglasak na neprofitne medije, što se može učiniti za njih, a drugi segmenti su zanemareni”, dodala je.

Navela je primjer izdavaštva u kojem je 90 posto njih registrirano kao tvrtke a zapravo su neprofitni i rade u javnom interesu i nisu u mogućnosti javiti se na natječaje za neprofitne medije.

“To nije prihvatljivo i nije prirodno”, izjavila je ministrica, prenosi  HRT

Direktno.hr/http://direktno.hr/

 

 

Po ne znam koji put čusmo o uvjerenjima ministrice Obuljen kojima nas bombardiraju tjednima otkada ju, protivno željama hrvatskog naroda postaviše umjesto vrsnog ministra kulture kakvog Hrvatska nije imala dosada, čovjeka koji je progonjen jer je Hrvatsku i vrednote tradicionalnog hrvatskog društva stavio u prvi plan, a Domovinski rat označio kao temelj na kojem počiva moderna Hrvatska.

Demokršćanskim opredjeljenjem koje toliko ističe gospođa Obuljen nikako se ne može nazvati prikrivanje kriminala u HAVC-u ni kada si član UO HAVC-a, još manje kada si ministrica. Demokršćanskim opredjeljenjem ne može nazvati niti zaštita antihrvatske propagande niti blaćenje hrvatskog branitelja i ratnika, jer to jednostavno nije kršćanski. Demokršćanskim opredjeljenjem nikako se ne može nazvati zaštita onih koji si uzimaju za pravo predstavljati Domovinski rat kako im odgovara, pri tom plasirajući laži i bezočne objede, izgovarati se umjetničkom slobodom!

No gospođa Obuljen izrekla je nešto doista stravično, kako je politika ministarstva kulture financiranje neprofitnih medija s 85% !!!!! sredstava iz europskog socijalnog fonda. Dok neki zadovoljno trlljaju ručice i smatraju to velikim uspjehom ja iščitavam nešto drugo, što me apsolutno ne veseli, osobito u ovo vrijeme kada se prisjećamo tragedije od prije 25 godina od Dubrovnika do Vukovara i utjecaja međunarodnih medija na sliku o obrani Hrvatske o srpsko-crnogorske agresije koja je mahom predstavljana kao građanski rat.

Jeste li svjesni narode moj kako je gospođa Obuljen mrtvo hladno izjavila kako će medijsku politiku financirati oni izvan Hrvatske. Pridodajmo tome financijske potpore Soroša i sličnih antihrvatskih mogula i zapitajmo se imamo li uopće pravo mrmljati, ako tako olako prelazimo preko ovakovih stvari.

Hrvatska je katolička zemlja, s tradicionalnim vrednotama hrvatskog društva. Godinama nam upravo ti neprofitni mediji pokušavaju iz hrvatskog bića i hrvatskog društva nasilno iščupati naše tradicionalne društvene vrednote. U mentalni sklop naše djece pokušavaju upisati vrijedonosne matrice koje nemaju veze s hrvatskom kršćanskom kuturom. Jezikom mržnje i obmane progone sve one koji glas podignu protiv uspostave takvih nakaradnih sustava, a verbalnim nasiljem zastrašuju one od kojih strahuju kako bi mogli podići glas. Premrežili su Hrvatsku uzduž i poprijeko, a sustava kontrole nema. Zato nam se i dogodio između ostalog skandalozni film “15 minuta-masakr na Dvoru” i činjenica da ministrica i dalje štiti Hribara koji snosi odgovornost za blaćenje Hrvatske koje se i dan danas događa, jer film nije povučen iz distribucije.

Gospođa Obuljen kao članica hrvatske vlade, zaprisegnula je u Hrvatskom saboru hrvatskom narodu, nije zaprisegnula Europskoj Uniji koje smo samo članica, i to dok drugačije ne odluči hrvatski narod. Kao ministrica kulture ima ovlasti i dužnosti ali i odgovornost, odgovara hrvatskom narodu!

Nastavlja li gospođa Obuljen i dalje financirati medije kojima je antihrvatstvo zadaća?

Nastavlja li gospođa Obuljen i dalje financirati one koji skrnave svetu uspomenu na naše poginule heroje čijom žrtvom između ostalih i ona sjedi u toj fotelji?

Nastavlja li gospođa Obuljen i dalje financirati one koji u međunarodnoj zajednici blate ugled i čast Republike Hrvatske?

Nastavlja li gospođa Obuljen i dalje financirati promicatelje govora mržnje i nositelje mrtvačkih kovčega?

Nastavlja li gospođa Obuljen i dalje financirati krivotvoritelje istine o Domovinskom ratu?

Nastavlja li gospođa Obuljen i dalje financirati one koji progone i provode javni linč protiv svakoga tko se usudi skrenuti pažnju na kriminal, korupciju i antihrvatsko djelovanje u centrima moći koji se između ostalog nalaze i u njenom ministarstvu?

Nastavlja li gospođa Obuljen i dalje financirati one koji će joj u zahvalu pisati hvalospjeve??

Gospođa Obuljen na poziciji je na kojoj služi narodu, ne centrima moći, ne medijima, ne prijateljima koji su ju tamo postavili. Ako ju je prijatelj postavio (a Hrvatski sabor u paketu prihvatio, jer da su bila omogućena pojedinačna izglasavanja ministara, nikada ne bi sjedila na tom mjestu) ipak će hrvatski narod odlučiti koliko će kao ministrica i ostati!

 

Zorica Gregurić/Hrvatsko nebo