Pupovčeve “Novosti” opet provociraju

Vrijeme:3 min, 0 sec

 

 

Ovako izgleda naslovnica posljednjeg broja pupovčevih “Novosti”.

bi4tv0k57il5db7xe0cmg9fllvtPored toga što očito pokušava isprovocirati zanima me hoće li sada netko prijaviti “Novosti” za govor mržnje i provokaciju!? Gdje su sad sve silne udruge i pravedni borci za ljudska prava kad dozvoljavaju da se ovakve stvari šire po javnom prostoru i da se potpaljuju takve ekstremističke i, na kraju krajeva, zločinačke ideje!? Gdje je sada briga za sve žrtve koje su pale pod čizmom tog satrapa i njegove države? Gdje je sad priča kako zločin nikada ne zastarjeva?

Osim toga, hoće li sada netko tko je odgovoran za dodjeljivanje financijskih sredstava, a član je Vlade RH, odreagirati i uskratiti financijska sredstva tom listu!? Tako bi Plenkovićeva vlada na najbolji mogući način pokazala kako uistinu i misli ozbiljno kada kaže kako treba na jednaki način osuđivati i tretirati sve totalitarne režime.

Nadalje, kako će na ovo reagirati svi oni silni Hrvati koji se kunu u svoju zemlju i nikome ne dozvoljavaju da propituje njihovo domoljublje. E pa draga gospodo, ugledajte se u Pusiće i Teršeliće ove zemlje i u njihovu aktivnost. Oni bi, da se ovako nešto dogodi sa Pavelićem na naslovnici, momentalno reagirali, vikali na sva zvona, prijavljivali to na sve moguće europske sudove ljudskih prava, tužikali nas FIFA-i, FIBA-i, Olimpijskom odboru i kome sve ne. Mi ćemo, s druge strane, samo kukati kako nama ovdje vladaju komunjare, koje nas neprestano tlače, a kad se dogodi ovako nešto, što je u biti jednostavno i plitko jer ovo nije neka velika stvar i u normalnim državama ovakav ekstremizam bi se brzo i jednostavno riješio, ne poduzimamo ništa i toleriramo takav “lijevi” ekstremizam. Međutim, izgleda da je i ovo nepremostiv problem za hrvatski narod koji se očito još uvijek uči svim polugama koje mu stoje na raspolaganju u demokratskom i slobodnom društvu.

Pri tome, da se razumijemo, ne mislim da se treba dizati velika buka jer Pupovcu i njegovim novinama ne treba raditi reklamu nego mislim da se na normalni i civilizirani način, a u skladu s europskom pravnom stečevinom i osudom SVIH totalitarnih režima može ukazati kako to nikako nije u redu i kako se takve stvari neće tolerirati te se pri tome, na primjer, mogu uskratiti novčana sredstva za jedan mjesec ili se na neki drugi način novčano može kazniti tu redakciju. Zašto ne kontaktirati Vijeće za elektroničke medije, primjerice? Pa u slučaju da i odbiju prijavu i ništa ne poduzmu, prokazuju se i pokazuju svoje pravo lice. Siguran sam da postoje i mnogo učinkovitiji i dovitljiviji načini kako bi se te novine moglo sankcionirati.

Što uopće točno znači taj naslov: “Mi smo Titovi, Tito je naš!”?! Mi smo Titovi koljači, ubojice, kradljivci i silovatelji, a on je naš veliki vođa!? Bi li mi Hrvati to trebali misliti o srpskoj nacionalnoj manjini kad vidimo naslovnicu njihovog glasila?! Mislim da bi se i sami Srbi trebali pobuniti protiv ovakve naslovnice ukoliko imaju imalo zdravog razuma i poštovanja prema zemlji u kojoj žive i njenom većinskom stanovništvu.

Jer nakon što su se javnosti napokon počele prezentirati nedvojbene i neupitne činjenice kako su ljude ubijali u ime tog čovjeka, kako su ih bacali u rudarske jame, kako su masi ljudi oduzimali  nekretnine i imanja, kako se političke neistomišljenike protjerivalo, proganjalo i ubijalo sjekirama po inozemstvu, kako se i bez famozne privatizacije pljačkalo u “divna vremena društvenog vlasništva”, kako se poticalo na bezzakonje, mi i dalje toleriramo ovakve provokacije u jednoj demokratskoj, slobodnoj i višestranačkoj zemlji koja predstavlja sve ono što su taj zločinac i njegov sustav prezirali i protiv čega su se zdušno borili.

Sram nas bilo!

 Tomislav Vidaković /Hrvatsko nebo 

One thought on “Pupovčeve “Novosti” opet provociraju

  1. Odvratno. Večeras nam je, u stilu Nobocti, vražji ‘Mačak pod šljemom’ na HRT3, znači sinkronizirano ‘dejstvuju’.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)