Bianca Mišura: Vlada 9. saziva krenula sa hipotekom vjerodostojnosti

Vrijeme:1 min, 27 sec

Plenković je danas sastavio Vladu 9. saziva sa hipotekom zvanu vjerodostojno – ono istinito.

Hipoteka su lokalni izbori koji će se već  za 6 mjeseci uveliko zahuktavati u narušenom odnosu Plenković – birači i članstvo. Iznos hipoteke je preuređena definicija  vjerodostojnost predsjednika Vlade , a hipotekari su izigrani birači, koji će tom prilikom uputiti odgovor što misle o  njemu 

Na toj relaciji ovih dana osjećaji  su iznimno nabojiti, Plenković je već polagao popravni ispit u cijelosti, nakon svrgavanja Tomislava Karamarka u srpnju ove godine, a javna je tajna da je Plenković  direktno sudjelovao u toj predstavi.  Vrijeme koje smo ostavili za nama od dana Karamarkove ostavke karakterizirano je nizom saznanja oko kojih se manje-više slaže široka društvena zajednica: Karamarko je kriv što je bio živ.  Vratolomna serija događaja je pokazala kakv je način uobičajen u stranci kad je potrebno promjeniti vrh.  Iza uvježbanog javnog poziranja za kojeg mu uistinu moramo uputiti komplimente, predvidjiva je Plenkovićeva nervoza ako se prisjeti koja je bila njegova uloga u tom planu, a ključne osobe koje su sada oko njega presvlačile su u više navrata okrvavljene rukavice.

Ovaj trenutnhasanbegovic_obuljeni lanac negodovanja koji je doslovice eskalirao u redovima birača ali i među vlastitim zastupnicima vrti se oko riječi vjerodostojno, Plenković nije  ispoštovao volju naroda, čak je pokazao da se poigrao sa popularnim kandidatima koje je nakon izbora izuzeo iz očekivanih radnih pozicija.  Jedna od mogućnosti da Plenković zatraži dodatni rok za ispit vjerodostojnosti, ako je uopće moguće polagati popravni ispit vjerostojnosti sa drugim rokom, kod vjerodostojne komisije. Po svoj prilici Plenković će naučiti da je danas  Hasanbegović ostavio mjesto tehničkog ministra kulture da bi sjeo na mjesto  tehnički besmrtnog vođe novog domoljubnog pokreta hrvatskog naroda. Što ga više gaze – on više jača!


 Bianca Mišura / Hrvatsko nebo

 

Odgovori