KAKO DJELUJE ‘PRAVNA DRŽAVA’ Sud BiH ‘očišćen’ – nema više Srba, ostao jedan Hrvat kojeg se zlostavlja

Vrijeme:2 min, 13 sec

 

Floskule o važnosti profesionalizma u pravosudnim institucijama, potpori neovisnom pravosuđu ili pak nevažnosti nacionalne opredijeljenosti padaju u vodu kada se uzme primjer najvišeg suda u BiH koji bi trebao biti zrcalo toga sustava – Suda BiH čije je vodstvo sustavno i godinama većinom Bošnjačko.

Podobni kadrovi

Nakon dvostrukog mandata, odlazeća predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso ima se čime pohvaliti jer je uspjela, što zbog djelomično servilnosti hrvatskih i srpskih političara, ali i prešutne potpore dijela međunarodne zajednice, stvoriti strukturu koja odgovara jednome narodu, a često i jednoj političkoj stranci. Svjedoče o tome podaci po kojima je u hijerarhiji uprave Suda ispod Meddžide Kreso provedena prava čistka od nebošnjaka, a tek iznimke potvrđuju ovo pravilo. Naime, glavna tajnica Suda je Vahida Jeftić, a njezin zamjenik je Amir Džonlić, koji su na ta mjesta zasigurno došli isključivo valjda stručnosti. U daljnjoj hijerarhiji tajnik Kaznenog odjela Suda BiH je Elvir Rahmanović, a Sanda Pajanović je tajnica Upravnog odjela Suda BiH koja navodno pripada kategoriji manjina, odnosno ostalima. Dražen Zupanc je jedini Hrvat u vodstvu Suda BiH i tajnik je Prizivnoga odjela, ali godinama proživljavala pravu psihičku torturu, doslovno mobbing. No, tu ne staje sustavni rad predsjednice Suda Kreso, a što se vidi po tome da je voditelj pisarnice Suda BiH Elvir Kadrić, a voditeljica Odjela registrara Suda BiH je Emira Hodžić. 
Tri dugogodišnje srpske pozicije Kreso je dodijelila Bošnjacima. Tako je Jovo Karić zamijenjen na mjestu tajnika Kaznenog odjela pa je postavljen Rahmanović, a umjesto Đurke Rajića imenovan je Kadrić, dok je Biljanu Potparić na poziciji registrara Suda zamijenila Emira Hodžić. 
Ovo je slika menadžmenta Suda BiH u kojoj nema ni jednog Srbina, a jedini Hrvat je, slučajno ili ne, izabran za maltretiranje.

Liječnička dijagnoza

“Motiva vjerojatno ima više. Onaj motiv za koji ja mogu reći s jednom dozom sigurnosti je želja da se na moje radno mjesto dovede neka druga osoba, osoba koju je predsjednica Meddžida Kreso već naumila dovesti na to radno mjesto. To ona inače ima običaj činiti kada joj zatrebaju radna mjesta ljudi koji nisu izravno u njezinim krugovima, i vjerojatno moja nacionalnost koja njoj, mene kao nebošnjaka, Hrvata, smeta s obzirom na to da je kompletan menadžment, većina menadžmenta Suda BiH iz reda bošnjačkoga kadra koji je ona dovela”, kazuje Zupanc.

Zupanc je inače imao besprijekoran dosje sve dok nije zasmetao u planovima predsjednice Suda BiH te se našao u vrtlogu spletki, ponižavanja, a iz godine u godinu uslijedile su negativne ocjene za njegov rad.

Zbog toga mobbinga završio je s liječničkom dijagnozom. Oštećenog je zdravlja i liječi se od jedne vrste depresije. Žalio se doslovno svim institucijama u BiH – bez uspjeha.

 

 Zoran Krešić /Večernji list/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

One thought on “KAKO DJELUJE ‘PRAVNA DRŽAVA’ Sud BiH ‘očišćen’ – nema više Srba, ostao jedan Hrvat kojeg se zlostavlja

  1. Ništa novo !! Islamističko političko vodstvo, postavlja kadarove kako bi ostvarilo svoju politiku utemeljenu na islamskoj deklaraciji alje izetbegovića. To svi ovamo znaju. Znaju i to da ti islamisti imaju i potporu pored islamskih zemlja i potporu pojedinih zapadnih tajkunskih kartela. Ti karteli su plus toga iznajmili i HRVATINE za VAZALE i tako rade na ukidanju i ovog ostatka, ostataka Hrvata. Srbi su druga priča. Oni imaju državu i vodstvo na čelu s Dodikom, Bog mu dao mudrosti i zdravlja u borbi s islamističkom HIMEROM, i Dodik će to riješiti u nekom kraćem razdoblju. Inaće taj sud BiH je antidejtonski i nametnuo ga je visoko plaćeno smeće kojeg zovu, pazi, VISOKI .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)