Hrvatsko nacionalno vijeće: Na izbore bezuvjetno “da”

Vrijeme:2 min, 53 sec

 

 Proglas HNV-a

Hrvatsko nacionalno vijeće – zajedništvo izvandomovinstva i domovine upućuje – proglas svim Hrvaticama i Hrvatima, građanima Hrvatske u domovini i izvan domovine, posebice svima Vama: koji se još niste odlučili ili niste mislili izaći na izbore jer smatrate da nemate koga birati; koji ćete birati neku od 166 lista koje neće osvojiti 5 % glasova; koji ćete birati iz “oportunizma za manje zlo” ili iz prosvjeda protiv dosadašnjih vlasti.

S obzirom na svima poznate okolnosti koje Republici Hrvatskoj kao državi i hrvatskom narodu prijete izvana i iznutra POZIVAMO, POTIČEMO I MOLIMO sve HRVATSKE stranke, pojedince, udruge, organizacije da se UJEDINE oko zajedničkog cilja – IZBORA NOVE HRVATSKE VLASTI na predstojećim parlamentarnim IZBORIMA.

VLAST U HRVATSKOJ ZASLUŽUJU SAMO ONI KOJIMA VEĆINA BIRAČA UKAŽE POVJERENJE. BIRAČI IMAJU MOĆ (I DUŽNOST) ODLUČITI KAKVU VLAST HOĆE.

ŽELIMO I HOĆEMO:
– Vlast onih koji nemaju ništa s komunističkim i protuhrvatskim nasljeđem, koji sami, i čiji preci, nisu bili u protuhrvatskim državnim i političkim strukturama. Hoćemo vlast koja će raditi za interese Republike Hrvatske i hrvatskog naroda pritom poštujući sve građane, nacionalne, vjerske i druge manjine.
– Vlast koja će promicati i štititi cjelovitost i suverenitet države, jasno se ograditi od bilo kakvih balkanskih integracija.
– Vlast koja će omogućiti demografsku obnovu zemlje (poticati natalitet i zaustaviti iseljavanje, omogućiti povratak iseljenika); gospodarsku obnovu, (uvesti potpuni gospodarski pojas, dozvoliti tradicionalni mali ribolov bez ograničenja, zabraniti prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, dati na dugogodišnju koncesiju državna zemljišta i objekte sudionicima Domovinskog rata); prestati s rasprodajom strateških državnih potencijala; poništiti privatizaciju i štetne ugovore i koncesije te sankcionirati sve koji su u njoj na nepravedan način sudjelovali; iskoristi mogućnosti hrvatskog izvandomovinstva u svim područjima djelovanja države i društva; provesti lustraciju (Sve tranzicijske države koje su provele lustraciju gospodarski su napredovale): objaviti registar agresora na RH, ukinuti državljanstvo svim sudionicima oružane pobune 1990 protiv RH, napraviti reviziju i novu klasifikaciju branitelja, otvoriti sve državne arhive. Urediti novi IZBORNI ZAKON kojim se SUSTAV decentralizira u uvodi vlast SAMO na dvije razine – lokalna i državna, uvesti obvezno glasovanje, referendumski način odlučivanja i urediti odnose sa okružjem na načelu pravednosti i reciprociteta.

ZA TO JE POTREBNO:
– Izaći na izbore u što većem broju (neizlaskom na izbore vi glasujete za one kojima zapravo ne želite dati svoj glas).
– Dati svoj PREFERENCIJALNI glas za VAMA poznatog i POVJERLJIVOG POJEDINCA koji se nalazi na NEZAVISNOJ ili na STRANAČKOJ IZBORNOJ LISTI.

Uskratiti svoj glas onima koji:
– su na nemoralan način koristili političke položaje za privatne, stranačke/partijske i ideološke interese, tj. koji su sudjelovali u pljački društvene imovine tijekom pretvorbe i time oštetili državu i porezne obveznike, potpisivali štetne ugovore u zemlji i inozemstvu (INA, fondovi EU u poljoprivredi …).
– su povezani s bilo kakvim aferama koje štete ugledu RH te koji su kažnjavani zbog krađa, prevara, kriminala, a postali su čelnici stranaka i obnašaju važne političke i društvene dužnosti.
– su varali birače neprovođenjem izbornih obećanja, a u sadašnjoj izbornoj kampanji lažima obmanjuju birače i kupuju glasove te se služe zakonski nedopuštenim sredstvima u promicanju svojih stranačkih programa.
– izdaju nacionalne interesa (sramote RH u EU i svijetu te djeluju protuhrvatski (nazivaju Hrvatsku „slučajnom državom“) i koji sustavno provode podjele u društvu („mi ili oni“, napadi na branitelje, ideološke hajke na neistomišljenike, sotonizacija nacionalnih vrjednota uz istodobno prešućivanje i toleriranje pa i poticanje svih napada na hrvatski narod).
– se zalažu za obnovu balkanskih integracija, štite totalitarne sustave i komunističke zločince – takvi ne bi trebali imati pravo ni kandidirati se na ovim niti ijednim budućim izborima.

 

Hrvatsko nacionalno vijeće