NAPAD U KOPENHAGENU : U Danskoj nakon ranjavanja preminuo napadač iz BiH Meša Hodžić, bio povezan s terorističkim grupama

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Hodžić je u tu zemlju došao iz BiH kad je imao četiri godine. Danska policija je izrazila sumnju da je 25-godišnjak povezan s terorističkim grupama

Meša Hodžić, 25-godišnjak iz Bosne i Hercegovine i državljanin Danske, koji je osumnjičen za pokušaj ubojstva nakon pucnjave u Kopenhagenu, u kojoj su ozlijeđena dva policajca i jedan civil, je preminuo od zadobivenih ozljeda.

Prema navodima danskih medija, Hodžić je u tu zemlju došao iz Bosne i Hercegovine kad je imao četiri godine. Danska policija je izrazila sumnju da je 25-godišnjak povezan s terorističkim grupama, prenosi AFP.

“On je očito povezan s (militantnom islamskom grupom) Milatu Ibrahim i gaji simpatije prema Islamskoj državi”, navela je policija ističući da trenutno nema dokaza da su te “simpatije” utjecale na pucnjavu, koja se u srijedu navečer dogodila u Kopenhagenu, prenosi N1.

Danska policija je ranije danas priopćila da su u pucnjavi u Kopenhagenu ozlijeđena dva policajca i jedan civil nakon čega je napadač uhićen. Policija je priopćila da je jedan policajac ranjen iz vatrenog oružja u glavu, a drugi u nogu, dok je civil dobio prostrelnu ranu butine.

Na policajce je pucano dok su obavljali svoje rutinske zadatke u Christianiiji, navela je policija.

 

Večernji list/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori