Filip Antunović : LIJEPA NJIHOVA TAJKUNSKO-POLITIČARSKA

Vrijeme:5 min, 35 sec

 

 

SDP-ov bastion grad Rijeka zaslužuje poseban osvrt jer je najbolji primjer što cijeloj Hrvatskoj slijedi ako na vlast dođu drugovi i drugarice s Iblerovog trga. Ako izuzmemo robijanje i ubijanje za razvoj Rijeke boljim su se pokazali Titovi komunisti nego li Račanovi i Milanovićevi.  Aktualnom glavešini SDP-a nad glavom suncobran drže dva uvezena Riječanina – gradonačelnički trut Vojko Obersnel i isušitelj močvara Željko Jovanović. Ovaj zadnji brani šefovu usporedbu Srbije sa šakom jada. Ni slučajno zbog vlasti već zbog HR. Ističući svoje lojalno srpstvo hvali se da je u isušivanju beogradske močvare upecao je nelojalnog etno-soma Milorada Pupovca. Esdepeovci iz nikad zadovoljne nacionalne manjine spremni su poradi vlasti pljuvati i po svojim sunarodnjačkim blizancima u Kevistanu. Komunisti i Velikosrbi najviše vole doživotnu vlast i uniformu makar mjesto vladanja bila portirnica, a da ne bi na vratima Jadranu.

Rentgenska slika SDP-ove Rijeke

Ponosna pravna nasljednica Saveza komunista Hrvatske, komunističkih zločina i imovine otete od hrv. naroda, naslijedila je grad Rijeku sa 155.000 stanovnika. Zahvaljujući sposobnosti esdepeovaca već 2011. ovaj grad ima 128 tisuća stanovnika, dok procjene za 2016.  govore o 120 tisuća. U 2015. godini u Rijeci je rođeno 890 djece, a umrlo 1800 ljudi.

Katastrofalno nizak natalitet u Rijeci nije nikakvo čudo. Nezaposleni nemaju uvjete za djecu dok su većina zaposlenih pravovjerni esdepeovci i antifa povezana rodbinskim vezama, pa se zbog incesta ne mogu međusobno seksati. Demografske analize pokazuju – ako se ovakav trend nastavi Rijeka će već 2021. imati tek 110 tisuća stanovnika, a 2031. čak 70 tisuća. Najveće središte ispod Učke danas je grad starih ljudi jer se mladi masovno iseljavaju.

Nije SDP Rijeku usrećio samo demografski već i ekonomski. Nekad uspješni giganti zjape prazni u oronulim zdanjima. Kao obješeno ruglo klate se na SDP-ovoj buri.

Esdepeovci posprdno govore o Bandićevim fontanama u Zagrebu dok istodobno veličaju svoje stvaralaštvo u Riječkom kazalištu, tzv. nevladinim udrugama i neprofitnim medijima. Pod njihovom šapom je Novi list, TV kanal RI i Radio Rijeka. Jedino taj prokleti internet nikako ne mogu obuzdati.

Što god mislili o bezveznim fontanama one će ostati za razliku od antifinog “kulturnog” stvaralaštva. Tko će se za deset godina sjećati Frljićevih predstava koje relevantni europski kritičari nazivaju idiotskim i suprotnim europskom antitotalitarističkom duhu. Cinici bi za Riječane rekli: sami pali sami se ubili, jer u odnosu na Zagrepčane  imaju u prosjeku 30% manju plaću i 15% veće režije.

Sedamdesetogodišnje vladanje Rijekom od strane komunističkih drugova i drugarica najbolji je primjer što Hrvatsku čeka ako SDP opet dođe na vlast.  Ali, čega se pametan srami time se lopovi hvale. Milanović hvali kataklizmu tvrdnjom da je SDP tijekom vladavine u HR smanjio stopu nezaposlenosti i istodobno prešućuje kako je ta stopa proporcionalna postotku iseljenih iz Hrvatske.

Blago Hrvatskoj s esdepeovcima na čelu. Kud Narodne koalicije vojska prođe, sretna će se zemlja zvat.

Zdravstveni karton hrvatskih političkih stranaka

Nakon što je socijalistički Plan 21 propao ravno 21 put SDP je smislio novo čudo napretka Hrvatske. Zoran Milanović je skrenu desno i tamo pronašao svojeg djeda ustašu.  U čast šefovog djeda ustaše SDP je patentirao novi  pozdrav antife: Drugovi i drugarice – Za dom spremni! Epilog je logičan. Od silnog truda SDP je ostala trudna – s Antom Pavelićem.

HNS Vesne Pusić i Stjepan Mesić prije podne su jedno, poslije podne drugo, a nakon izbora bez SDP-a nitko i ništa. Mesić sada tvrdi kako je u Australiji stvarno pjevao ustaške pjesme ali ga je HDZ natjerao lagati da je bio playback s nijemim otvaranjem usta. Morao je zbog ucjene za otuđeni ček. Nakon što je ček zastario opet Meske i sveg glasa pjeva.

IDS je zakržljao u svojem lokal-feudalizmu. Bandić je 365 dana s političkim dosegom s vidikovca zagrebačke katedrale.

Živi zid, osim spriječene deložacije Mesića iz ureda na Pantovčaku, ništa ne čini niti ima što ponuditi.

SDP i HDZ povezani su skoro istoznačnim odnosom naspram Hrvate u BiH koje spominju samo pred izbore. Prvi ih sa izbora marškaju dok ih drugi milozvučno vabe. Esdepeovcima su bitna prava ugnjetenih Hrvata u BiH koliko i pederu velika stražnjica Kim Kardashian, dok je hadezeovcima“škakljivo pitanje”.

Što se tiče programa kojim HDZ želi osvojiti vlast njega ne zna ni Mara gatara. Njihovo obećanje o tisuću eura za svako novorođeno dijete možemo objesiti mački o rep. Čim Hrvati navale štancati male Hrvatiće HDZ će obećanje povući. Novac će isplatiti sebi kao naknadu za odvojen život od svojih seksi partnerica. Tko je još vidio sirotinji plaćati kurčevu rabotu kojom stvaraju još brojniju sirotinju.  SDP će taj novac uložiti za obnovu svojeg voznog parka, antifine udruge i neprofitne propagandne medije.

Od kako je umjesto Karamarka na čelo stranke došao Andrej Plenković HDZ se nakrivio na lijevo poput toranja u Pisi, dok im Zlatan Hasanbegović istodobno drma statiku na krajnje desno.

Radićevi seljaci s plodnih polja pobjegli su u šumu kod partizana i komunista. Pravaških stranaka je premalo za bolesno velik broj egocentrično umišljenih lidera. Njihov program već čitavo stoljeće stoji nepomično ukopan u napadu na Drinu.

MOST je sazidan od ucjena i kao švedski stol pretrpan brojnim suprotstavljenim ideologijama i politikama. Očevidna ideološka podjela u HR često je proporcionalna ucjenjivačkim zahtjevima ćuprijaša. Njihov program je jedna rečenica – Premijerska fotelja i MUP. Grizli JE dobio very big korpu čak i od goodman Tihomira Oreškovića iako se nesretnik nema gdje drugdje skloniti.

Zbog uštede prostora ostale marginalne političke stranke ne vrijedi niti spominjati. Jedino balvanske stranke i avantiFurio Radin mirno čekaju rasplet izbora. Nikad zadovoljna srpska i talijanska manjina zaštićena je fetišom od patentirane pozitivne diskriminacije kojom u Saboru imaju zajamčen broj mandata.

Mora se, a nema se za koga glasovati

Zadnji put je od 91. do 98. jedna hrvatska politička stranka (tada pokret) bila Hrvatima djetelina sa četiri lista. Kojoj nesreći dati svoj glas, a da čovjek pri tome ne dođe u sukob sa savješću?! Možda je za savjest rješenje sve hrv. političke stranke napisati na poseban papirić i žmireći izvući jednu. Ili ovaj put bojkotiraju izbore jer je HR u zadnjih godinu dana, bez političara i Vlade, ostvarila porast BDP-a od lijepih 3%.

Možda je najbolja opcija Zdravka Mamića nagovoriti da utemelji stranku. Naime, dobar dio esdepeovaca još uvijek slavi svojeg mrtvog vođu i mantra – Tito je krao ali je i narodu dao. Ako ništa drugo Mamićne stvara dugove i siromaštvo već zna kako namaknuti lovu i sebi i drugima.

Nikada teže nije bilo hrvatskim glasačima. Na predstojećim izborima nema se za koga glasovati, a za nekoga se mora. Iste ovce, isti torovi i punih džepova staro-novi zlotvori. Zbog toga što je narod političarima  tek sredstvo do cilja nekadašnja Lijepa naša danas je samo njihova – tajkunsko-političarska.

Kad već nema dobrih, a što drugo nego izabrati makar manje zlo od onog u Rijeci.

Filip Antunović/Hrvatsko nebo

Odgovori