Nino Mogorović: GDJE GOD DA SE OKRENEŠ U ISTRI IZ NEKOG ORMARA ISPADNE PONEKI HYPO KOSTUR

Vrijeme:1 min, 45 sec

GDJE GOD DA SE OKRENEŠ U ISTRI IZ NEKOG ORMARA ISPADNE PONEKI HYPO KOSTUR.
KANDIDAT ZA SABOR HDZ-a ANTON KLIMAN.

Nekoliko poznanika i prijatelja iz HDZ-a Istre mi je posljednjih dana uputilo „drugarsku kritiku“ zbog toga što neću preferencijalno podržati „našeg“ Klimana već dr. Zlatka Tomašića iz Rijeke. Zbog čega ću podržati Zlatka već sam napisao i mislim da tu ne bi smjelo biti ništa upitnoga. Zbog čega pak ni u snu ne bih podržao Klimana napisat ću sada u nekoliko redaka, tako da se u buduće „znatiželjni“ suzdrže glupih pitanja.
Njegova službena biografija http://www.hrt.hr/fileadmin/video/Anton_Kliman.pdf je zanimljiva za mene iz nekoliko razloga. Anton_KlimanOn je od svoje 21. godine (1988.?!) direktor Turističke zajednice Vodnjana, nakon što je završio srednju školu za hoteljersko turističkog radnika, od 1991. – 1995. je predsjednik Turističke zajednice Vodnjana i član turističkog vijeća Istarske županije.Od 1998. – 2001. godine član je Poglavarstva, tada još, općine Vodnjan.

Dakle, gospodin je toliko „kvalificiran“ da ga IDS nikako ne može zaobići upravo kada su začete najveće kriminalne radnje u toj Općini, povezane s turizmom (za što je on u Poglavarstvu nadležan) ali prije svega s financijski izuzetno unosnom prenamjenom zemljišta.

O tome sam napisao velik broj članaka, a njega bih, za sada, samo apostrofirao kao člana tročlane komisije Gradskog vijeća Vodnjana koja je dala „zeleno svjetlo“ za prenamjenu (urbanizaciju) ogromnog i vrlo atraktivnog zemljišta na Brijunskoj rivijeri „tajnim“ kupcima, a koji su samo cca. godinu dana ranije kupili isto zemljište kao neurbanizirano. Od grada Vodnjana, razumije se. No, o tome ću još pisati u Hrvatskom tjedniku tako da detaljnije ne bih ovom prilikom. Zanimljivo da je Kliman u toj komisiji bio predstavnik Hreljine Hrvatske stranke umirovljenika na čijoj je kandidacijskoj listi bio i za izbore 2005. godine, na sedmom mjestu.

Smeta me što to prešućuje u svojoj službenoj političkoj biografiji gdje tvrdi kako je političku karijeru započeo ulaskom u HDZ 2007. godine (za vrijeme Ive Sanadera)!?

Toliko za sada i ovdje o tom „našem“ ministru. Opširnije s puno više pojedinosti drugom prilikom i na drugom mjestu.

 

Nino Mogorović/Hrvatsko nebo

 

Odgovori