‘NE’ DVIJE OPĆINE Hrvati ne žele da Mostar bude poput Ilidže s dominacijom Arapa

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Politički pregovori o Mostaru glede održavanja izbora i uređenja grada postali su odavno trakavica u kojoj se javnosti uglavnom ne priopćava suština prijepora i pozadina zahtjeva, te se sve svodi na priču o našima i njihovima. Bošnjacima se poručuje kako će ih Hrvati nadglasati te da ne postoje mehanizmi zaštite ovoga naroda u Mostaru koji je, po rezultatima popisa, tek beznačajno malobrojniji, dok se pak Hrvatima objašnjava kako se sada hrvatska politika zauzima za jedinstven grad bez općina. Premda je stanje političkih polova, makar u javnom diskursu, do jučer bilo apsolutno obrnuto. Najveći kamen smutnje ili pak odgovor glede toga što se planira napraviti od Mostara leži u zahtjevu Stranke demokratske akcije da se praktično bošnjačkom dijelu grada pripišu najvažnije nadležnosti koje imaju jedinice lokalne samouprave.

Kontrola zemljišta

A to je upravljanje ljudima s tog teritorija, gospodarenje zemljištem i izdavanje dozvola. I svima je jasno kako je riječ o klasičnoj općini koja, eto, samo ne bi bila i formalno proglašena. Na više sastanaka, od kojih su na pojedinim nazočili i visoki hrvatski dužnosnici, “investitori” iz arapskog svijeta odnosno Turske najavljivali su, pa čak i otvoreno nudili novac za više investicija koje bi smjestili upravo u istočnom Mostaru.

Zoran Krešić/Večernji list/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

2 thoughts on “‘NE’ DVIJE OPĆINE Hrvati ne žele da Mostar bude poput Ilidže s dominacijom Arapa

  1. Ovo je proces koji se može zaustaviti samo time da rađamo djecu, da se ne iseljavamo, da pristupamo životu ozbiljno, a ne kao razmažena djeca…!
    Samo vjerom u Boga! Ovi bogovi kojima se klanjamo ( novac, užitak, zabava,televizija,automobili, seks bez odgovornosti…itakanatamo…), već su nas desetkovali.

Odgovori