Predsjednik novoosnovane udruge Saveza kršćana Hrvatske Damir Katulić je-ateist

Vrijeme:6 min, 9 sec

Citiram dio teksta o osnivanju Udruge, objavljen na Portalu Hrvatskoga kulturnog vijeća-HKV

https://www.hkv.hr/vijesti/hrvatska/44485-novoosnovana-udruga-savez-krscana-hrvatske-gdje-je-krscanstvo-danas-i-u-kojemu-se-smjeru-krece.html

„S obzirom na to da se danas nalazimo na pragu nove promjene paradigme ljudske civilizacije u postglobalističkom društvu, postavlja se pitanje gdje je kršćanstvo danas i u kojemu se smjeru kreće?

Upravo je to temeljno pitanje koje je postavio predsjednik novoosnovane udruge Savez kršćana Hrvatske Damir Katulić. Udruga je to, koja prema riječima njezinoga predsjednika, okuplja i potiče na dijalog dominanto kršćane u Republici Hrvatskoj, ali ujedno poziva i na zajedništvo svih ljudi bez obzira na vjeru, rasu, naciju ili državljanstvo, a s ciljem ostvarenja dobra na temeljima istine, ljubavi i nauka Isusa Nazarećanina.

Osnivači Udruge smatraju kako su se društvene i vjerske podjele pokazale kao jedan od osnovnih uzroka sukoba i ratova, ne samo među pojedincima i državama, nego i između cijelih civilizacija kao takvih. Stoga smatraju kako je potrebno poticati suradnju i dijalog ne samo među kršćanima, nego i među vjernicima drugih koncesija jer su međusobno upoznavanje i dijalog nužni kako bi se spriječilo ponavljanje povijesnih pogrješaka.

Savez kršćana Hrvatske, naglašava njegov predsjednik, nije fundamentalistička organizacija ni u kojem smislu te štiti i promovira vjerske, kao i sve druge slobode i prava prema povelji Ujedinjenih naroda vjernika, ali i ateista.

S ciljem revitalizacije ne samo duhovne, nego i institucionalne uloge kršćana u Hrvatskoj, Savez kršćana Hrvatske ima namjeru surađivati sa svim hrvatskim kršćanskim institucijama te će, kao jedan od ciljeva Udruge, a s obzirom na okolnost velikog broja izbjeglica pravoslavne vjere u našoj zemlji, pružiti pomoći pravoslavnim vjernicima Hrvatske oko obnove autokefalne Pravoslavne crkve.

S nadom da će udruga Savez kršćana Hrvatske biti prepoznata kao konstruktivna, inkluzivna i afirmativna vjerska udruga, pozivaju se svi građani da joj se pridruže u njezinome radu.

Isto tako, valja napomenuti kako je Savez kršćana Hrvatske uspostavio kontakte s medijskim i nevladinim organizacijama širom svijeta koje se bave humanitarnim radom i zaštitom ljudskih prava.

Predanost vrijednostima solidarnosti i pravde, naglašavaju u Udruzi, vodi nas ka stvaranju boljeg društva ….

Svi zainteresirani za suradnju mogu se javiti na email adresu: jovanovicbojan711@gmail.com, tajniku udruge Savez kršćana Hrvatske Bojanu Jovanoviću.“

„Osnivači Udruge smatraju kako su se društvene i vjerske podjele pokazale kao jedan od osnovnih uzroka sukoba i ratova, ne samo među pojedincima i državama, nego i između cijelih civilizacija kao takvih.“

Nije točno da su društvene i vjerske podjele jedan o osnovnih uzroka sukoba i ratova. Uvijek je to bila grabež za tuđim teritorijem i povezano s time materijalnim bogatstvom tog teritorija. Što je proces globalizacije nego vladavina nad cijelim svijetom i njegovim materijalnim bogatstvom!?

Nakon javnog medijskog istupa predsjednika Udruge Damira Katulića i njegovog vrijeđanja i govora mržnje upućenih meni, potpuno opravdano  izražavam  sumnju u iskrenost i „predanost vrijednostima solidarnosti i pravde, koja nas vodi  ka stvaranju boljeg društva!“

Mržnja, ponižavanje drugih u javnosti sigurno ne vodi ka stvaranju boljeg društva.

Na FB stranici ISTARSKI.HR, komentirala sam najavu kandidature Peđe Grbina za gradonačelnika Pule, da bi to bila tragedija, jer nam je dosta isluženih političara, koji nigdje ne uspiju , pa bi sada došao voditi Pulu.

Taj komentar , da moj glas Peđa Grbin nema , naišao je na odobravanje, jer se većina ostalih sudionika u raspravi izjasnila da nema ni njihov glas.

Ali uvijek bude osoba koje ne podnose tuđe mišljenje, već svoje neslaganje „argumentiraju“ primitivnim izražavanjem i vrijeđanjem.

Damir Katulić jedan je od tih, koji ničim izazvan, nije komentirao ili opovrgnuo moj stav zašto  Peđa Grbin nema moj glas, nego je  govorom mržnje, arogantno napao  mene osobno!

Rasprava se može pogledati na:

https://www.facebook.com/GrbinPedja/posts/pfbid0hQ1G9QXA3ktc9mybEPHk8dgx4GF6jVrmyxCK9svFNKMVtSxXaMqoXe71RC7qrvJXl?comment_id=1538378106783375&reply_comment_id=1395485541855895&notif_id=1729367959622816&notif_t=comment_mention&ref=notif

Glavni tajnik Damir Katulić piše protivno Deklaracije Hrvatskog bila!

Damir Katulić je napisao:

“ Lili Benčik a da se vratiš u pećinu iz koje si dopuzala u Istru, ljevičarski dio Hrvatske, gdje sad želiš iznijeti svoja ustaško-desničarska jajašca“ Odgovorila sam pomalo šaljivim tonom i otišla provjeriti o kome se radi.

Dakle Damir Katulić je glavni tajnik stranke Hrvatsko bilo, udruge pa i stranke koja je  osnovana  na temeljima zdravog patriotizma i koja  se bavi važnim nacionalnim pitanjima s ciljem napretka hrvatskog društva i države.

https://www.hrvatskobilo.hr/glavni-tajnik-damir-katulic/

Hrvatsko bilo je po programu  na domoljubno – suverenističkom dijelu hrvatskog političkog spektra!

„ Političke nomenklature na čelu sa Hrvatskom demokratskom zajednicom i Socijaldemokratskom partijom, ne samo u zadnjem sazivu hrvatskog Sabora, nego u zadnjih dvadesetak godina od Republike Hrvatske učinili su mjesto koje nije dobro mjesto za življenje…

Republika Hrvatska je prije tridesetak godina prošla proces osamostaljenja, kada smo teškom mukom i velikim žrtvama u Domovinskom ratu izborili slobodnu i samostalnu državu. Na žalost, neka pitanja koja su tada izgledala riješena i sama po sebi završena na dramatičan su način ponovo otvorena. Prije svega misli se na problematiku preživjelog i afirmiranog titoizma, jugoslavenštine i slično tome, posljedično te se ‘vrijednosti’ pokušavaju promovirati u najveće demokratske dosege. Istovremeno se nastavlja trend negiranja hrvatskih žrtava drugog svjetskog rata i poraća, pripadnike hrvatske vojske u drugom svjetskom ratu isključivo se percipira kroz prizmu zločina i zločinaca. To su vrlo opasni trendovi, protiv kojih Hrvatsko bilo mora ustrajati, jer oni suštinski razaraju hrvatsko nacionalno tkivo, kao i nacionalno zajedništvo, ti trendovi Republiku Hrvatsku čine krajnje nestabilnom državom.“

Piše u Deklaraciji Hrvatskog bila!

https://www.hrvatskobilo.hr/deklaracija-hrb/

Glavni tajnik stranke Damir Katulić piše potpuno protivno Deklaracije svoje stranke! Brani SDP-ovca Peđu Grbina i Istru kao „ ljevičarski dio Hrvatske“ i napada mene govorom mržnje da želim „iznijeti svoja ustaško-desničarska jajašca“ !?

Nespojivo je da glavni tajnik domoljubne stranke podržava lijevo-liberalnu politiku IDS-a i meni imputira ustaško-desničarenje, a njegova stranka se zalaže da se pripadnike hrvatske vojske u drugom svjetskom ratu „ ne percipira kroz prizmu zločina i zločinaca“

Damir Katulić-ateist, predsjednik Udruge kršćana Hrvatske

U daljnjoj raspravi  na moje primjedbe da jedan predsjednik Udruge kršćana Hrvatske ne smije kao kršćanin komunicirati  na takav način , odgovorio je, da je on ateist i da su mu kao takvom „ svi izrazi dozvoljeni“!?

Kako jedan ateist može biti predsjednik Udruge kršćana?

Nije li to krajnje licemjerno? Može li jedan ateist shvatiti kršćane, kada ne priznaje Isusa Krista i ne vjeruje u njegovo postojanje? A ciljevi Udruge su ostvarenja dobra na temeljima istine, ljubavi i nauka Krista Nazarećanina!?

Tomislav Ivančić napisao je za ateiste: “Ateizam je duhovna bolest. Ateist vjeruje da Boga nema. Ateist se boji povjerovati da Bog postoji, kako se ne bi zavaravao i bio napušten u obrani svojega života. On vjeruje da su bijeda, nevolje i patnje svijeta toliko velike da se nemamo vremena oslanjati na Boga, jer je Božja pomoć prespora. Pravim ateistom možemo smatrati samo čovjeka koji je nemoralan, koji je nepravedan, koji mrzi i ubija. On je neprijatelj Božji i neprijatelj Čovjekov. On nema povjerenja u Boga, u dobrotu i ljubav, nego u razbojstva, mržnju i razaranja.”

Tomislav Ivančić bio je u pravu, kada je napisao da ” Pravim ateistom možemo smatrati samo čovjeka koji je nemoralan, koji je nepravedan, koji mrzi i ubija”

Jer takvi bi iz silne mržnje ponovno, samo da mogu,  punili  pećine i fojbe!?

Damir Katulić  u namjeri da mene ponizi i izvrijeđa, samo je sebe kompromitirao, zaboravivši pri tom na staru narodnu poslovicu „ tko drugom jamu kopa, sam u nju pada“

 

Lili Benčik

Odgovori