Lucović gost podcasta Vrisak: Vidim nekoliko osoba koje mogu naslijediti Čovića

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

Ivan Crnjac ugostio je politologa Marka Lucovića

U najnovijoj epizodi podcasta Vrisak, gost je bio politolog i politički analitičar Marko Lucović. Tema razgovora bila su aktualna politička i društvena pitanja, s posebnim fokusom na lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, poplave koje su nedavno pogodile Jablanicu, te nadolazeće predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama i Hrvatskoj.

Lucović je analizirao izazove s kojima se suočavaju politički kandidati u BiH, kao i utjecaj prirodnih katastrofa na društvenu i političku dinamiku u zemlji. Također je dao zanimljive uvide u predstojeće američke i hrvatske predsjedničke izbore, upoređujući političke sisteme i specifične teme koje će dominirati kampanjama.

“Teško je reći koja razina vlasti je kriva za ovako katastrofalne poplave i gubitke ljudskih života. Ima krivnje i u lokalnoj i u državnoj vlasti, a one bi zapravo trebale djelovati u simbiozi”, kazao je.

Komentirajući predsjedničke izbore u Americi kazao je da je teško procijeniti tko će odnijeti pobjedu.

Govoreći o izborima u Hrvatskoj, Lucović je kazao da je Milanović bio dobar prema Hrvatima u BiH.

“Primorac djeluje kao da se baš nije snašao, tko god pobijedi u RH, nama u BiH ne bi trebalo biti loše, u ovom mandatu Milanović je vodio dobru politiku prema nama u BiH, nadam se da će to i nastaviti ako ostane predsjednik”, kazao je ovaj politolog.

Govoreći o lokalnim izborima u BiH rekao je da ga žalosti što Hrvati nisu imali više kandidata u pojedinim sredinama poput Posušja i Ljubuškog.

Voditelj i urednik Ivan Crnjac je pitao Lucovića i tko danas sutra može naslijediti Čovića na čelu HDZ-a, a Lucović je kazao da ne bi o imenima.

“Ima tu nekoliko ljudi, ali ne bih spominjao imena”, rekao je.

Na kraju razgovora je poslao poruku mladima kazavši da se više trebaju baviti politikom.

Ostale podcaste pogledajte na našem YouTube kanalu.

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori