Jonjić: „Dok je tako, živjet će u Hrvatskoj jugoslavenski mitovi i iluzije, a i velikosrpske fantazije“

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

„Znakovite su se stvari odigrale posljednjih dana: Zoran Milanović otišao je u Crnu Goru, gdje je u korist svojih prijatelja iz Moskve i Beograda osramotio i sebe i Hrvatsku. Uz nekoliko prosrpskih izjava, fotografirao se je ispred ukradene hrvatske podmornice ne rekavši o tome ni riječi. Praktično istodobno Aleksandar Vučić dobiva pozornicu u Dubrovniku kako bi iznio srpski narativ o Domovinskom ratu, te kako bi izrazio mlaku potporu Ukrajini referirajući se i na problem Kosova. Izostala je reakcija Andreja Plenkovića, kao i Dragana Primorca, u obranu nacionalnoga dostojanstva, a Milanovićevi trbuhozborci i korisne budale iz saborske oporbe požurili su udariti na Vučića dokazujući time svoje navodno hrvatstvo, iako šute kad je riječ o prodoru srpskog kapitala, srpskih medija i tobožnje srpske kulture u Hrvatsku“, stoji na početku današnje objave Tomislava Jonjića, čiji nastavak glasi:

 

Igrokaz je to koji otkriva mnogo, kad bi samo Hrvati htjeli izvesti odgovarajuće zaključke. Milanović je nedvojbeno ruski igrač; Plenković je u prvom redu partner europskih i zapadnih sila (koje su pak spremne na ustupke Srbiji), a tek podredno i sporedno predsjednik hrvatske vlade; dok oporba uglavnom kaska za događajima koje slabo razumije.

Sve to govori da nemamo razvijenu nacionalnu ni političku svijest, nemamo jake institucije niti slobodne medije, nemamo državnika niti državničkog duha. Dok je tako, živjet će u Hrvatskoj jugoslavenski mitovi i iluzije, a i velikosrpske fantazije o tzv. srpskom svetu, a crvena oligarhija i sinovi nekadašnje KPJ uvjeravat će nas u Milanovićevu tezu o Hrvatskoj kao slučajnoj državi.

Moj program i moj poziv da se ujedinimo oko hrvatskih, slobodarskih i kršćanskih načela predstavljaju pokušaj da se otrijeznimo dok ne bude prekasno!

Povezano:

Jonjić: Pritisci da odustanem!; pozivam na stvaranje povelje jedinstva koja bi iznjedrila samo jednoga kandidata

 

FB/Hrvatsko nebo

Odgovori