Dalić aktivirao pretpoziv za utakmice Lige nacija: Pozvao napadača iz SHNL-a

Vrijeme:1 min, 5 sec

 

Marco Pašalić će se priključiti hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za utakmice Lige nacija.

Izbornik Zlatko Dalić aktivirao je pretpoziv krilnom napadaču Rijeke Marcu Pašaliću za utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu Lige nacija protiv Škotske i Poljske.

Vatreni se okupljaju 7. listopada u Zagrebu, gdje će trenirati do utakmice sa Škotskom koja se igra pet dana kasnije, odnosno 12. listopada na Maksimiru. Tri dana kasnije igra se utakmica Poljske i Hrvatske u Varšavi.

Pašalić je novo staro ime među hrvatskim reprezentativcima, u dresu Rijeke ove je sezone upisao 15 utakmica te po tri pogotka i asistencije. U kockastom dresu dosad je upisao pet nastupa i jedan pogodak, a bio je i dio momčadi koja je nastupila na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Nakon dva odigrana kola Hrvatska dijeli drugo mjesto u skupini s Poljskom, obje momčadi imaju po tri osvojena boda, a na prvom mjestu se nalazi Portugal sa stopostotnim učinkom.

Prve dvije reprezentacije izborit će četvrtfinale Lige nacija, posljednja ekipa ispast će u Ligu B, dok će trećeplasirana igrati doigravanje za ostanak u Ligi A.

Hrvatska brani srebrnu medalju iz prethodnog izdanja Lige nacija, kada je preko Francuske, Danske i Austrije izborila završni turnir, gdje je pobijedila Nizozemsku u polufinalu prije finalnog sraza sa Španjolskom, koja je bila uspješnija nakon jedanaesteraca, piše HNS.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori