Featured Video Play Icon

DUEL ĆOSIĆA I LAVIĆA NA FTV: Građanska država je utopija koja vodi u distopiju

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

U emisiji Plenum na Federalnoj televiziji svoje su stavove o presudi “Slaven Kovačević” sučelili dopredsjednik HDZ BiH i izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH Zdenko Ćosić i član Predsjedništva Demokratske fronte Senadin Lavić.

Lavić je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, tvrdi kako će se provedbom presude Kovačević srušti postojeći ustavnopravni poredak daytonske BiH i uspostaviti građansko društvo i država. Ćosić mu je odgovorio kako je paradoksalno da patrioti Bosne i Hercegovine priželjkuju da Bosna i Hercegovina izgubi pred sudom u Strasbourgu te da je građanska BiH koju zagovara Lavić i njegova politička opcija utopija koja vodi u distopiju.

– Alternativa konsocijacijskoj demokraciji kakva je primjerena pluralnim društvima kakvo je Bosna i Hercegovina nije građansko društvo, već građanski nemiri i konflikti i nabolji primjer za to je ono što se dogodilo na Cipru, kazao je Ćosić.

Lavić je ponavljao uobičajne fraze o etničkim torovima, etnopolitikama, kao najvećem zlu, negirajući postojanje konstitutivnih naroda, na što ga je Ćosić zamolio da ne spominje torove jer u torovima ne žive ljudi već stoka, dodavši kako mržnju proizvode upravo oni koji negiraju činjenice i stvarnost.

Na Lavićevu tvrdnju kako su Milošević i Tuđman dogovorili podjelu BiH u Karađorđevu, Ćosić je odgovorio kako je to mit, jer takav sporazum ne postoji, dok na drugoj strani postoji niz sporazuma o podjeli BiH, koji su i javno prezentirani, između lidera Bošnjaka i Srba.

U videu iznad pogledajte cijelu emisiju.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori