Dodik razgovarao s Várhelyijem o zastoju europskog puta BiH: Svi instituti međunarodnog predstavljanja BiH privatizirani

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako je jutros razgovarao s europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Oliverom Várhelyijem o zastojima na europskom putu Bosne i Hercegovine.

Dodik je naglasio da su svi instituti međunarodnog predstavljanja BiH “privatizirani s ciljem isključivanja Srba iz svih procesa”.

“Jasno je da je BiH u potpunom zastoju, ne samo zbog izbora. Potpuno je privatizirana vanjska politika, privatizirani su svi instituti međunarodnog predstavljanja BiH. To dovodi do nove paralize, koja će Bosnu i Hercegovinu dovesti do besmisla”, izjavio je Dodik danas u Istočnom Sarajevu.

Također je istaknuo da Ustavni sud BiH u trenutnom sastavu donosi veliki broj odluka.

“Oni moraju shvatiti da će morati sve vratiti na početak ako žele da se Srbi vrate u Ustavni sud BiH. Inače, nikad se nećemo vratiti. Njihovo potpuno ignoriranje sustava nema smisla. Várhelyija sam rekao da želimo vidjeti plan rasta, ali nemojte od nas tražiti da pravimo kompromis kako bi, navodno, Bakir Izetbegović popustio. To me ne zanima, to je njegov problem. Ne bavim se politikom da bih udovoljio Izetbegoviću i Bošnjacima. Oni to namjerno rade – dogovore se s Trojkom, a onda SDA blokira. Opet se od Milorada Dodika očekuje da popusti, ali to se neće dogoditi”, poručio je Dodik.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori