Penavin DP potporom Primorcu žrtvovao i ostatke starčevićanskog hrvatstva i moralnosti, na koje se pozivao

Vrijeme:2 min, 53 sec

 

Potporom HDZ-ovu kandidatu, kao bivšem komunistu i karijeristu koji je prije 15 godina izbačen iz HDZ-a i zbog čije je sadašnje kandidature vladajuću stranku napustio jedini preostali hrvatski nacionalist, antikomunist i moralist u toj stranci dr. Andrija Hebrang, DP je iznevjerio očekivanja mnoštva onih koji su za DP glasovali kao za nešto bitno drukčije od HDZ-a. Iznevjerio je ideju „treće opcije“ kao hrvatske alternative i HDZ-u i SDP-u. Ti isti glasači sada zasigurno masovno podupiru dr. Tomislava Jonjića (HSP), kao predstavnika većine politički potlačenoga i izigranoga hrvatskog naroda, a ne Primorca. No bahati i nezahvalni Penava za to ne mari. On, koji je sazvao vukovarski prosvjed g. 2018. upravo zbog odnosa prema agresoru i ’srpskom pitanju’, i njegovi adlatusi, karijeristi, poltroni i prišipetlje jednoglasnom odlukom za Primorca definitivno su potvrdili da su posve žrtvovali i ostatke starčevićanskog hrvatstva i moralnosti koje su prethodno zastupali. Da su ih žrtvovali na oltaru poganskog ’božanstva’ koje se ovdje ne će imenovati.

 

Domovinski pokret pod vodstvom Ivana Penave i na njegova usta objavio je danas da će za predsjednika Republike poduprijeti, u kampanji i na izborima, dr. Dragana Primorca, nestranačkog kandidata HDZ-a. Predsjednik ostatka Domovinskog pokreta, nakon nedavnog raskola, dodao je da je „stav Predsjedništva DP-a donio odluku o tome jednoglasno“. Gramatička nezgrapnost ukazuje tu na nešto drugo, no pustimo gramatiku i to drugo, vratimo se politici, hrvatstvu i etici.

Vukovarski čelnik obrazložio je takvu odluku pozivajući se na „odgovornost za najvažnije resore u državi“, koje je i pobrojio.

DP je odlučio koga će poduprijeti na izborima za predsjednika Republike

Svaka stranka, pa tako i DP, pa tako i stranka koju će od izopćenika i odmetnika od DP-a i od novopridošlih članova formirati do kraja mjeseca Penavin antipod Mario Radić, ima pravo podupirati koga god hoće i zbog čega god hoće. Razlozi političkog, interesnog, karijernog i ostalog oportunizma (korisnosti) obično se pokažu kao glavni i presudni kriteriji za odabir, za odluku. Oni su se u velikoj mjeri pokazivali u poslijeizbornog razdoblju u obliku nedosljednosti i muljanja u pogledu odnosa prema Plenkoviću i Pupovcu, prema prosrpskoj politici HDZ-a i srpskom ’mini-imperiju’ koji ima pravo veta na Hrvatsku i prema nizu toga što HDZ-SDSS-ova vlast čini, a što su zastupnici DP-a sve do izbora žestoko, pa i brutalno napadali.

No ima tu još nešto što se mora primijetiti, a to je ovo:

Potporom HDZ-ovu kandidatu, kao bivšem komunistu i karijeristu koji je prije 15 godina izbačen iz HDZ-a i zbog čije je sadašnje kandidature vladajuću stranku napustio jedini preostali hrvatski nacionalist, antikomunist i moralist u toj stranci dr. Andrija Hebrang, DP je iznevjerio očekivanja mnoštva onih koji su za DP glasovali kao za nešto bitno drukčije od HDZ-a. Iznevjerio je ideju „treće opcije“ kao hrvatske alternative i HDZ-u i SDP-u. Ti isti glasači sada zasigurno masovno podupiru dr. Tomislava Jonjića (HSP), kao predstavnika većine politički potlačenoga i izigranoga hrvatskog naroda, a ne Primorca. No bahati i nezahvalni Penava za to ne mari. On, koji je sazvao vukovarski prosvjed g. 2018. upravo zbog odnosa prema agresoru i ’srpskom pitanju’, i njegovi adlatusi, karijeristi, poltroni i prišipetlje jednoglasnom odlukom za Primorca definitivno su potvrdili da su posve žrtvovali i ostatke starčevićanskog hrvatstva i pravičnosti koje su prethodno zastupali. Da su ih žrtvovali na oltaru poganskog ’božanstva’ koje se ovdje ne će imenovati. (Z. G.)

 

Z. G./Hrvatsko nebo

Odgovori