PENAVA SE OSVRNUO I NA UNUTARSTRANAČKU UTAKMICU: Domovinski pokret treba sačuvati kao snagu koja je presudna za hrvatski narod i hrvatsku državu!

Vrijeme:3 min, 41 sec

 

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je u Splitu konferenciju za medije na temu unutarstranačkih izbora, navedeno je u priopćenju stranke.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava s ministrima iz redova Domovinskog pokreta Josipom Dabrom, Antom Šušnjarom i Ivanom Šipićem, gotovo svim saborskim zastupnicima te predsjednikom podružnice DP-a Dubrovačko – neretvanske županije Ričardom Milunom, došao je u Split susresti se s predsjednikom podružnice Splitsko – dalmatinske Županije Markom Žajom i članovima, u sklopu obilaska podružnica nakon održanih Izbora za zastupnike u Hrvatski sabor i Europski parlament te u susret unutarstranačkim izborima koji će se održati 31. kolovoza.

Čestitao je Mariju Radiću na najavljenoj kandidaturi za predsjednika Domovinskog pokreta i kratko prokomentirao aktualnu situaciju.

”Svjedoci smo medijskih izjava i natpisa koji gotovo svi redom štete Domovinskom pokretu, no niti jedan od njih nije došao od mene kao predsjednika DP-a niti mojih suradnika. Mnogi su zaboravili da je ovo unutarstranačka utakmica i da smo svi mi pripadnici jedne stranke koji poslije moraju sjesti za stol. Međutim, prljava kampanja se nastavlja, a mi u tome koliko je god moguće nećemo sudjelovati. Apeliram na sve da se ovakve stvari zaustave! Razlozi zbog kojih se određene stvari iznose, ne znam, možda se radi o panici, strahu ili o svijesti da prava snaga na terenu osim ovih ljudi koji su iza mene ne postoji”, uvodno je rekao i naglasio, ”Domovinski pokret ostvario je pobjedničke rezultate i postao dio zakonodavne i izvršne vlasti, dobio svoje ministre i svoje resore i time konačno dobio priliku kvalitetno mijenjati stvari u Republici Hrvatskoj. O tome jesmo li odradili dobar posao ili ne, sudit će građani na izborima za nešto manje od 4 godine.”

”Imamo pobjedničku stranku s nikad boljim rezultatima, s dosezima koji su nevjerojatni za stranku s ovako malo staža, iako izgleda da neke struje unutar Domovinskog pokreta to pokušavaju sabotirati. Poručujemo svima, a poglavito našim članovima i simpatizerima da im to neće poći za rukom”, zaključio je.

Marko Žaja, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije u Splitu je dao izravnu podršku kandidaturi Ivana Penave za drugi mandat na funkciji predsjednika Domovinskog pokreta i kandidaturi Stipe Mlinarića na mjesto zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta.

„Svi smo jedinstveni u tome da Domovinski pokret treba sačuvati kao snagu koja je presudna za hrvatski narod i hrvatsku državu. Uvjeren sam kako će naši ministri iz redova Domovinskog pokreta i devet državnih tajnika uvelike doprinijeti boljitku države. Apeliram na sve sudionike u ovom izbornom procesu da ispravno odluče i daju podršku Ivanu Penavi kao što to čini i Splitsko-dalmatinska podružnica“, rekao je Marko Žaja.

Medijima su se obratili i ministri Domovinskog pokreta Ante Šušnjar i Ivan Šipić te Saborski zastupnik Stipo Mlinarić.

„Ovo je prvi put da Domovinski pokret ima više kandidata za predsjednika. Stranka je prošla jedan transformacijski proces nakon četiri godine od osnivanja. Ovim putem pozivam sve kolege iz stranke, a pogotovo one koji medijski istupaju da se suzdrže od svih opskurnih komentara i ideja te da se posvete programu stranke i onome što stranka treba predstavljati u budućem razdoblju. Usprkos osuđivanjima i prognozama da će brzo nestati predsjednik Penava je iz toga izašao još bolji i jači, a to će se zasigurno dogoditi i ovaj put. Prvi puta u povijesti događa se da nacionalno osviještena desna stranka sudjeluje u vlasti i prema tome se treba i ponašati i u ovom izbornom procesu“, rekao je ministar Šušnjar.

„Apsolutno uvažavamo različitost mišljenja u vodstvu stranke, ali jedno je reći svoje mišljenje i prijedlog, a drugo je služiti se podlim konstrukcijama i uvredama. Očekivao sam ovakvu situaciju samo od stvarnih političkih oponenata, a ne unutar stranke i zato dajem punu podršku Ivanu Penavi i njegovom budućem zamjeniku Stipi Mlinariću“, izjavio je ministar Ivan Šipić.

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić rekao je kako mu je iznimno drago ponovno biti ponovno u izbornoj jedinici gdje je i sam bio nositelj liste te ostvario izniman rezultat parlamentarnim izborima.

„Od ove konkurencije u Domovinskom pokretu očekivao sam gotovo sve, ali da diraju u Centar dr. Ivana Šretera kojega sam osnovao prije dvije godine i podnio 12 kaznenih prijava, to mi nije jasno. Dirnuli su na ovaj način „svetu stvar“, pronalazak nestalih i kažnjavanje ratnih zločina. Sve što je Centar u tom smjeru radio znao je i Glavni državni odvjetnik, kriminalistička policija i SOA. Gurajući ovaj pamflet u medijima govori o tome čovjeku što želi napraviti od stranke, a to je uništiti sve dobro“, rekao je Stipo Mlinarić.

 

fenix-magazin.de/Hrvatsko nebo