Video Opet je jedino što je ostalo – zajedništvo

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović sudjelovao je danas na svečanom obilježavanju 32. obljetnice pogibije generala Hrvatskih obrambenih snaga Blaža Kraljevića i osmorice njegovih suboraca u Kruševu kod Mostara.

Ovom prigodom, u sklopu novopostavljenog spomen-obilježja HOS-a, okupljeni su dostojanstveno odali počast herojima koji su svoje živote položili u obrani hrvatskog naroda i slobode.

Istaknuta je važnost današnje obljetnice, koja podsjeća na hrabrost i žrtvu koju su podnijeli za bolju budućnost svih nas. Naglašeno je i kako je njihova hrabrost ostavila neizbrisiv trag u povijesti hrvatskog naroda te da će sjećanje na njih uvijek živjeti u našim mislima.

“Budemo li imali dovoljno odvažnosti i svega što nam treba kao velikim ljudima da stojimo ispred svoga naroda, bez obzira u kojoj ulozi stojimo i kako promišljamo svakodnevnicu života, opet je jedino što je ostalo – zajedništvo. Neka ovo spomen-obilježje usmjeri da naša energija ide u pravcu budućnosti, da nikad više ne bude iskušenja rata u kojima ćemo se sjećati tužnih događaja. Hvala svima vama koji ste pokrenuli projekt i koji ste u njega ugrađeni”, kazao je predsjednik Čović.

Uz predsjednika Čovića, današnjoj svečanosti nazočili su i predstavnici državne vlasti Republike Hrvatske, federalne i županijske vlasti Bosne i Hercegovine, brojni članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata, te brojni uvaženi gosti koji su se okupili kako bi zajedno odali počast poginulim braniteljima.

 

pogled.ba / Hrvatsko nebo