Rukometaši upali u veliki problem: Jedna pobjeda iz preostale tri utakmice vjerojatno neće biti dovoljna

Vrijeme:2 min, 25 sec

 

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je utakmicu koju jednostavno nije smjela.

Puno teži nego što na prvu izgleda poraz je hrvatskih rukometaša od Slovenije, u drugom kolu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama.

Razlog toga možemo naći u tome što su Slovenci u prvom kolu izgubili od Španjolaca, ali i u činjenici da u tom susretu, ali ni protiv naših rukometaša nisu djelovali nešto posebno dobro.

Naši izgledaju slabo, s ovakvom igrom ne trebamo ni kalkulirati

Nažalost, naši rukometaši izgledali su još lošije i svakako će morati podići formu uoči preostala tri susreta. Tri susreta iz kojih je trenutačno vjerojatnije da će biti potrebno uzeti tri nego dvije pobjede (jednu pobjedu) da bi izborili minimalno četvrto mjesto u skupini, odnosno četvrtfinale.

Gledajući da Slovenci trenutačno nisu impresionirali, nikoga neće začuditi da do kraja svladaju tek Japan, a izgube od Njemačke i Švedske.

Međusobni susret sa Slovencima može nas izbaciti i uz jednu pobjedu

U tom slučaju, ako bi Hrvatska do kraja ostvarila tek jednu pobjedu (igramo protiv Njemačke, Švedske i Španjolske), završili bismo iza Slovenaca.

Naravno, postoji i opcija situacije u kojoj Hrvatska, Slovenija i još jedna reprezentacija završavaju turnir s dvije pobjede, odnosno s četiri boda.

To najrealnije izgleda u slučaju da naši rukometaši svladaju Šveđane, a Šveđani budu bolji od Slovenije, uz uvjet da sve tri momčadi izgube od Njemačke i Španjolske.

Protiv Šveđana treba loviti pobjedu od tri razlike

U tom slučaju bi trebalo pobijediti Šveđane s minimalno tri pogotka prednosti i četvrto mjesto neće pobjeći.

Ono što je najvažnije, ako Hrvatska i Slovenija budu jedine reprezentacije s četiri boda (obje do kraja upišu jednu pobjedu i dva poraza), naši rukometaši bit će eliminirani s prvenstva.

Njemačka i Španjolska trenutačno su u prednosti jer Nijemci imaju četiri boda, dok su Španjolci svladali Slovence te se može očekivati da će biti bolji i od Japana. No puno ćemo više znati nakon što večeras odigraju svoj susret protiv Šveđana. Pobjeda Španjolske približila bi nas spomenutoj situaciji u kojoj Švedsku treba pobijediti s tri pogotka razlike.

S tri boda trebali bismo biti mirni, no ipak…

S druge strane, osvajanjem tri boda do kraja, što bi bilo jedna pobjeda, neodlučeni susret i poraz, Hrvatska bi vjerojatno zaigrala u četvrtfinalu.

Upišu li do kraja dvije pobjede, našim rukometašima četvrtfinale može izmaknuti tek suludim slijedom rezultata, gdje bi tri ili četiri momčadi (uključujući Sloveniju) završile na šest bodova, a naši bi bili najlošiji među njima.https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/ostali_sportovi/rukometasi-upali-u-veliki-problem-jedna-pobjeda-iz-preostale-tri-utakmice-vjerojatno-nece-biti-dovoljna—861085.html

Slijede Nijemci, koje smo ne tako davno savladali na njihovu vlastitom terenu, u utakmici koja je značila plasman na ovo natjecanje. Znači da Sigurdsson i dečki znaju igrati protiv njih.

Nakon toga Šveđani, a onda Španjolci, u posljednjoj utakmici cijele grupne faze, gdje će biti potpuno jasno što je našim rukometašima potrebno.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo