VIDEO/ SKANDAL U MOSTARU Poznatom hrvatskom (anti)fašistu Stjepanu Mesiću uručena nagrada “Mimar mira”

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

U Mostaru je upriličen još jedan (anti)fašistički  perfomance .Poznatom hrvatskom fašisti i antifašisti Stjepanu Mesiću, koji je veličao NDH, a ustaški logor Jasenovac nazivao radnim logorom,veličao Tita i sramotno opravdavao njegove zločine , veleizdajnički svjedočio u Haagu ,veleizajnički otvorio arhive , Centar za mir i multietničku suradnju, uručio je  priznanje “Mimar (graditelj) mira” kako javlja Hrvatski Medijski Servis.

(Anti)fašistička cirkusantska predstava  upriličena je  u mostarskom Starom gradu, a da skandal bude još veći Mesić je predstavljen “prijateljem Mostara”.

Tim činom si je  skupina  (anti)fašista uzela za pravo da govori u ime čitavog grada . Jer Mesić može biti prijatelj te nakupine licemjera  ali Mostara nikako  nije valjda da si utvaraju da oni predstavljaju čitav grad….?

Osim veličanja NDH, Mesić se iskazao u promoviranju  unitarne BiH  po mjeri velikobošnjačkog Sarajeva  pa treba nagraditi tu izdajničku politiku  i to je pravi razlog   dodjele   priznanja.

Podsjetimo, u vrijeme dok je Mesić bio predsjednik Hrvatske, Hrvati u BiH su gotovo dekonstiuirani, kroz ustavne amandmane i izborna pravila koje je nametnuo visoki predstavnikWolfgang Petritsch  , zahvaljujući kojim su u dva navrata bošnjačke stranke formirale vlast u Federaciji BiH, bez predstavnika Hrvata. Osim tog pravnog nasilja Mesić je podržao i fizičko nasilje prema njegovim sunarodnjacima u BiH, koje se ogledalo u napadu SFOR-a na Hercegovačku banku i njezino uništenje, što je rezultiralo značajnim slabljenjem financijske osnove Hrvata u BiH.

Prije dolaska u istočni Mostar, Mesić je posjetio Bihać gdje je bulaznio o omiljenoj temi sarajevskih medija- trećem entitetu. Njegova teza je, blago govoreći idiotska- kako bi Hrvati kad bi se uspostavio treći entitet nestali iz BiH.

 

Iako se u Deklaraciji Hrvatskog Narodnog sabora, ističe zalaganje za preustroj BiH u federalnu državu u kojoj bi postojala i većinski hrvatska federalna jedinica, koja bi uključivala većinski hrvatska područja Posavine, Središnje Bosne i Hercegovine, Mesić uporno ponavlja laži, ugodne uhu sarajevskih medija, kako bi “treći entitet obuhvatio samo dio Hercegovine”, pitajući se “a što bi bilo onda sa Hrvatima u srednjoj Bosni, Posavini, Sarajevu…”

 

HMS/ http://hms.ba/HercegBosna -Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)