Facebook i Faktograf: Milanović nije bio član UJDI-ja, kao što je ustvrdio Tomislav Jonjić, a što su prenijeli neki portali!

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Facebook se oglasio na našu žalbu zbog uklanjanja objave u kojoj Tomislav Jonjić tvrdi da je Zoran Milanović bio g. 1989. član ili aktivist UJDI-ja (Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu), pozivajući se na faksimil tadašnjega novinskog članka u kojem se navodi da je „omladinac Zoran Milanović“ govorio na skupu UJDI-ja. Facebook se pritom pozvao na certificiranu agenciju za provjeru točnosti podataka, naime na Faktograf, koji navodi da očevidci s tog skupa UJDI-ja (Žarko Puhovski i Srđan Dvornik) tvrde da je to bio “Zoran Milović”, dakle da je riječ o novinskom zatipku kojim je Milović pretvoren u Milanovića. Faktograf u svojoj objavi na međumrežju poimenično navodi portale koji su prenijeli Jonjićevu objavu te citira naslove i ključne ulomke, među njima i ono što je objavilo Hrvatsko nebo. Ako je demantij istinit, ispričavamo se Zoranu Milanoviću što smo prenijeli netočnu informaciju o nečemu što se odnosi na njega, koja datira od prije 35 godina i za koju ne znamo da ju je itko ikada dosad demantirao.

Donosimo faksimile onoga o čemu nas je obavijestio Facebook odnosno onoga što je objavio Faktograf, kao naslovnicu i kao dva priloga u tekstu, re u uvodu poveznicu s tom stranicom Faktografa.

Zoran Milanović nije bio član UJDI-a

 

 

Povezano:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100018362803525

Uredništvo Hrvatskog neba

Odgovori