Milanović bio g. 1989. član UJDI-ja – saveza za spašavanje Jugoslavije

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

 

Dr. Tomislav Jonjić, najavljeni predsjednički kandidat, objavio je na svom Facebooku objavu u kojoj otkriva da je “omladinac Zoran Milanović” bio g. 1990. član UJDI-ja – Udruženja za jugoslavensku inicijativu. Dok se Račanov Savez komunista Hrvatske/Stranka demokratskih promjena tada našao na pozicijama obrane Socijalističke Republike Hrvatske od Miloševićeve “antibirokratske revolucije” i obračuna Beograda s “republičkim etatizmima”, Milanović se priključio integralno-jugoslavenskoj političkoj opciji. Unatoč tomu, poslije je upravo on, po Račanovoj predsmrtnoj želji, naslijedio Račana kada je ovaj umro na čelnom mjestu SDP-a, zatim i Vlade, a već je pet godina predsjednik hrvatske države, što namjerava ostati još pet godina. (Pomaže li mu Plenković u ostvarenju te namjere?)

U prilogu je Jonjić objavio popis članova iz više jugoslavenskih gradova te novinski prikaz onoga što je tada Milanović rekao. A rekao je da treba uvesti demokraciju kako bi se svi ljudi i narodi osjećali slobodni. Očito je mislio da se jedino na taj način može spasiti Jugoslaviju, koja se našla pred raspadom zbog agresivne beogradske politike s jedne i težnje za slobodom nesrpskih naroda odnosno republika s druge strane.

Evo što je Jonjić napisao:

Udruženje za jugoslavensku demokratsku inicijativu (UJDI) bila je jugoslavenska politička organizacija lijevih usmjerenja, osnovana u veljači 1989. s ciljem očuvanja i obnove Jugoslavije, a protiv stvaranja suverene i neovisne Republike Hrvatske. 

Ta organizacija političkih slijepaca i Jugoslavena okupljala je Žarka Puhovskog, Koču Popovića, Milorada Pupovca, ali i druge koji danas bitno oblikuju neojugoslavensku političku scenu.

Uz omladinca Zorana Milanovića bili su tu i Tomislav Reškovac, autor programa stranke Možemo, kao i Lino Veljak, dugogodišnji mentor jedne od predsjedničkih kandidatkinja. I, igrom slučaja, ti omladinci i tobožnji intelektualci nikad se nisu iskazali u borbi za neovisnu Hrvatsku – bilo na ratištu, bilo perom.
Ali vic je na naš račun, jer jugoslavenske kvislinške „elite“ i danas lagodno žive od države koju nisu htjeli, imaju pristup javnim funkcijama i medijima, dok se mi koji toj kasti ne pripadamo uglavnom zadovoljavamo mrvicama i ne znajući koliko nam se rugaju.

 

Povezano:

Tomislav Jonjić: Da hrvatska država napokon dobije hrvatski sadržaj i oslobodi se jugoslavenskih sadržaja i komunističke Partije!

FB/Hrvatsko nebo

Odgovori