MIŠETIĆ PONOVO RASTURIO UNITARISTE NA X-U: Bošnjaci žive na 30 posto teritorija BiH a željeli bi vladati većinom koja živi na 70 posto BiH

Vrijeme:1 min, 49 sec

 

Na platformi X se ponovo razvila rasprava o presudi Europskog suda za ljudska prava u slučaju “Slaven Kovačević”. Poznati bošnjački nacionalista Reuf Bajrović, zagovornik rušenja Daytonskog sporazuma i uspostave bošnjačke države na teritoriji BiH ustvrdio je kako “Slučaj Kovačević je red pill za sve koji su lojalni BiH ali nisu pratili politiku. Postaje svima jasno da je Dejtonska konsocijacija genocidna konstrukcija napravljena s ciljem kontrole nad Bošnjacima. Protivnici presude Kovačević se pokazuju kao nelojalni nezavisnoj BiH”.

Tu Bajrovićevu tezu maestralno je, kako piše Hrvatski Medijski Servis, pokopao ugledni američki odvjetnik hrvatskog podrijetla Luka Mišetić: -Bošnjaci su većina na oko 30% teritorije BiH, ali bošnjački nacionalisti žele pretvoriti u manjinu one koji su većina na preostalih 70% teritorije BiH. I pazite sad: ako Bošnjaci ne mogu nametnuti svoju volju većini koja živi na preostalih 70%, to je “genocidna konstrukcija ciljem kontrole na Bošnjacima.”

U raspravu se uključio korisnik Vox Populi Vox Dei tezom da “vlada onaj tko ima većinu glasova. Jednostavno. Ne postoje nikakve kolektivna prava, samo individualna prava. To o čemu ti pričaš su povijesni ostaci nekih davno prevaziđenih teorija. To što je Bošnjaka više nego Hrvata, šta ćeš, i u hrvatskoj je više Hrvata nego Bošnjaka”.

-Tvrdite da živite u Philadelphiji. Trebali biste naučiti da većina ne vlada u zemlji u kojoj živite, a “jedna osoba, jedan glas” nije pravilo u SAD. Inače bi Hillary Clinton bila predsjednica. A većina ne mora vladati ni u BiH. Obrazujte se o tome kako funkcioniraju demokracije, odgovorio mu je Mišetić.

Na repliku korisnika Vox Populi Vox Dei da mu je “jako dobro poznato kako funkcionira sistem, te da je Pensilvanija suverena država u okviru zajednice 50 država, a da je američki sistem zasnovan na odnosu između saveznih država i centralne vlasti, ne na etničkom principu”, Mišetić je ponovo sjajno poentirao odgovorivši mu: -Točno. A etnički princip postoji jer su Bošnjaci u Washingtonu inzistirali na etničkom principu, a ne na stvaranju federalnih država unutar BiH. Odustane li se od Daytona, Hrvati i Srbi će inzistirati na federalnom sustavu kao u SAD-u, to je u potpunosti u skladu s Europskom konvencijom o ljudskim pravima i odlukom u slučaju Kovačević”.

hms.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori