DODIK U RUSIJI PREUZEO RUSKI NARATIV: Nacizam u Europi nije pobijeđen

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nacizam u Europi nije pobijeđen i da ga ponovo u potpunosti podržava Zapad, koji se istovremeno bavi i prekrajanjem povijesti.

Dodik je, kako prenosi RTRS kazao da nije slučajno to što europski lideri zatvaraju oči pred oživljavanjem nacizma i “smeđom kugom” na kontinentu.

– Postoji povijesni revanšizam: kada pogledate biografije utjecajnih ljudi u EU, vidjet ćete da su mnogi od njih potomci radnika Gestapoa i nacističkog Vermahta – rekao je Dodik za Rusku gazetu.

Dodik je istaknuo da se Rusija danas ponovo bori s formiranjem unipolarnog svijeta, odrazom zla.

– Slušao sam u govoru Vladimira Putina u Munchenu 2007. godine, bio je prijedlog Zapadu da održi ravnotežu i stabilnost. Ali Zapadu nije bio potreban mir. Angela Merkel i njoj slični otvoreno su priznali da ne namjeravaju se pridržavati sporazuma iz Minska samo su željeli dobiti na vremenu kako bi bolje pripremili Ukrajinu za konfrontaciju s Rusijom – ustvrdio je Dodik.

Naglasio je da se Zapadnjaci slično ponašaju i na Balkanu.

– Njima nije važan Daytonski mirovni sporazum. Oni pokušavaju reformirati BiH nauštrb interesa srpskog naroda, da unište Republiku Srpsku i stvore centraliziranu poslušnu državu na čelu s proameričkim bošnjačkim političkim elitama – rekao je Dodik.

Dodik, koji je danas u Kazanju s izaslanstvom Republike Srpske obilježio 80 godina od oslobođenja Beograda od fašističke okupacije, rekao je za Rusku gazetu da je oslobođenje Beograda praznik ne samo za Srbe i Ruse, već i za cijelo slobodoljubivo čovječanstvo.

Govorio je o “težnjama Zapada prema Istoku, na politike Napoleona i Hitlera, te naglasio da ti procesi nikada neće stati i da se Zapad suočava s nedostatkom resursa”.

– Zapadne korporacije i imperijalisti će uvijek težiti da preuzmu naše prirodne resurse – dodao je Dodik.

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori