Odgođeni lokalni izbori u Fojnici, Kiseljaku, Konjicu i Kreševu održavaju se u nedjelju

Vrijeme:48 sec

 

Odgođeni lokalni izbori u općinama Fojnica, Kiseljak, Konjic i Kreševo održat će se u nedjelju, 20. listopada 2024. godine.

Izborna šutnja započela je u subotu, 19. listopada, u 07:00 sati i trajat će do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju u 19:00 sati. Glasovanje će se provesti na 118 biračkih mjesta, uključujući 16 mobilnih timova, a pravo glasa ima 54.379 registriranih birača.

Za birače kojima su u elementarnoj nepogodi uništeni osobni dokumenti, Središnje izborno povjerenstvo BiH uvelo je mogućnost glasovanja uz predočenje posebnog obrasca osobne iskaznice (LK-O-I4) izdanog od strane Ministarstva unutarnjih poslova. Također, za evakuirane birače s područja Konjica bit će osigurane nove lokacije biračkih mjesta, dok će neeavakuirani birači s tih lokacija glasovati putem mobilnih timova.

Za nadzor odgođenih izbora u Fojnici, Kiseljaku i Kreševu, Središnje izborno povjerenstvo BiH imenovalo je osam koordinatora.

Također je usvojena mjera dodatne zaštite glasačkih listića, koja uključuje korištenje dodatnog štambilja s oznakom “odgođeni izbori”.

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori