PENDEŠ O SLAVENU KOVAČEVIĆU: On je manipulator, lažno se predstavlja, to treba kazneno goniti

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

Izaslanica u Klubu hrvatskog naroda Doma naroda Parlamenta Marina Pendeš komentarala je u programu BHRT-a presudu “Kovačević” koju je donio Europski sud za ljudska prava a koju će preispitati Veliko vijeće tog suda, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Naime, Evropski sud za ljudska prava 29. kolovoza 2023. godine objavio je sažetak presude u predmetu Slaven Kovačević protiv BiH u kojoj je utvrdio da je aktivno biračko pravo Kovačevića prekršeno.

Kovačević se žalio Europskom sudu za ljudska prava da mu je kao stanovniku Bosne i Hercegovine koji živi u Sarajevu povrijeđeno aktivno biračko pravo na način da ne može glasati za sve kandidate za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i da ne može nikako glasati za kandidate za Dom naroda Bosne i Hercegovine.

“Meni je jako zanimljivo da je gospodin Kovačević podnio tužbu sudu u Strasbourgu na način da se žali da je netko ili on onemogućen da bira svoje predstavnike, a ujedno je savjetnik kod člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. To je stvarno nonsens, ja nemam riječi. To nema nikakve zdrave logike”; kazala je Pendeš a zatim dodala:

“On kao osoba koja se nekada izjašnjava kao Srbin, nekad kao Hrvat… Zar to nije manipulacija. To je krađa indentiteta, to je lažno predstavljanje. To treba kazneno goniti”, kazala je Pendeš.

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori