HNS BiH analizirao rezultate lokalnih izbora: Očuvana snažna politička zastupljenost hrvatskoga naroda

Vrijeme:1 min, 5 sec

 

U Mostaru je danas održana 12. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine, tijekom koje je analizirana aktualna politička situacija na svim razinama vlasti te rezultati Lokalnih izbora održanih 7. listopada. Na sjednici se također razgovaralo o aktivnostima koje dužnosnici HNS-a poduzimaju na sanaciji poplavom pogođenih područja diljem Bosne i Hercegovine.

Tijekom rasprave, naglasak je stavljen na potrebu žurne aktualizacije preostalih reformskih koraka na putu prema Europskoj uniji, pri čemu su dužnosnici istaknuli važnost stabilnog političkog dijaloga za postizanje tih ciljeva. Također, zaključeno je da je nesmetano funkcioniranje svih institucija ključna pretpostavka za stabilnost i razvoj Bosne i Hercegovine.

HNS je također pozvao legitimne predstavnike tri konstitutivna naroda da, bez odlaganja, pristupe procesu izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva. Cilj je dovršiti ovaj proces na vrijeme kako bi se osigurao stabilan izborni okvir za predstojeće Opće izbore 2026. godine, uz zaštitu kolektivnih i individualnih prava građana te daljnji napredak prema europskim integracijama.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori