Ukrajinska vojska pogodila najveće skladište nafte na Krimu

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Rano jutros je izbio požar u skladištu nafte u Feodosiji na Krimu nakon ukrajinskog napada, prema ruskim medijima i ukrajinskoj vojsci. Ukrajinske raketne snage gađale su najveće skladište nafte na Krimu, što je rezultiralo požarom velikih razmjera, potvrdio je Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga.

Stanovnici su izvijestili da su čuli nekoliko snažnih eksplozija oko 4:30 ujutro. po lokalnom vremenu, malo prije izbijanja požara. Telegram kanal Crimean Wind također je izvijestio da su aerodromi u Belbeku i Sakiju napadnuti tijekom noći. Lokalne vlasti potvrdile su incident, ali su ga opisale kao požar.

Veća šteta…

“Gori u skladištu nafte u Feodosiji. Hitne službe su na licu mjesta. Nema izvještaja o žrtvama ili ozlijeđenima”, rekao je na Telegramu Oleg Kriučkov, ruski dužnosnik na Krimu. Telegram kanal Astra kasnije je pojasnio da je objekt u plamenu Marine Oil Terminal, koji je prethodno bio na meti dronova u ožujku 2024. Tada su četiri drona udarila u skladište, oštetivši glavni cjevovod goriva i izazvavši požar koji je trajao više od sat vremena. Prema dostupnikm fotograijama, ovaj požar je veći.

Terminal u Feodosiji je najveći na Krimu za rukovanje naftnim derivatima, sa samo još jednim terminalom te vrste koji se nalazi u Sevastopolju. Postrojenje je “korišteno, posebice, za opskrbu ruske okupacijske vojske”, istaknuo je ukrjinski Glavni stožer. Potpuni razmjeri štete se utvrđuju. Posljednjih mjeseci ukrajinske snage pokrenule su niz napada bespilotnim letjelicama s ciljem nanošenja štete ruskoj naftnoj industriji.

 

geopolitika.news/Hrvatsko nebo

Odgovori