Eksplozije u Siriji, Izraelci gađali skladište oružja, neki šire glasine: ‘Udar su izveli unutar ruske baze‘

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

IDF već godinama gađa ciljeve u Siriji, a za koje smatra da su povezani s opskrbom oružja Hezbolahu. Izraelske obrambene snage navodno su tijekom noći pogodile skaldište oružja pokraj sirijskog lučkog grada Latakia, piše Times of Israel, ali i neki drugi mediji, poput kineske Xinhue.

Mediji u Siriji pišu kako je sirijska protuzračna obrana “djelovala po nizu meta” iznad Latakije. Radio stanica Sham FM javila je pak kako je požar izbio u gradu Jableh, južno od Latakije.

Kako pak javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava, a na koji se poziva Xinhua, Izraelci su izveli napad dronovima i borbenim avionima na skladište oružja koje se nalazi pokraj ruske zračne baze u Siriji, Hmeimim. Navodno je došlo do snažnih eksplozija tijekom napada, a na društvenim mrežama objavljene su i snimke plamena.

Neki računi na društvenim mrežama, a koji se povezuju sa sirijskom pozicijom, tvrde da je spomenuto skladište zapravo unutar zračne baze Hmeimim.

Podsjetimo, IDF već godinama gađa ciljeve u Siriji, a za koje smatra da su povezani s opskrbom oružja Hezbolahu ili su na bilo koji drugi način vezani uz aktivnosti iranskih milicija ili Iranske revolucionarne garde. No, navodno se dobar dio tih napada uredno unaprijed prijavi Rusima koji u Siriji imaju svoju zračnu bazu, a sve kako bi se izbjegli neželjeni incidenti.

 

jutarnji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori