Zdenko Ćosić: 500 maraka za treće i svako sljedeće dijete je najveći uspjeh Vlade ŽZH

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

Novo izdanje Vrisak podcasta

Zdenko Ćosić, izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ispred Kluba Hrvata i član Predsjedništva HDZ BiH i HNS-a BiH gostovao je u Vrisak podcastu.

U razgovoru je Ćosić podijelio svoja razmišljanja o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ulozi hrvatskog naroda u političkom procesu, te važnosti očuvanja kolektivnih prava konstitutivnih naroda.

Također je govorio o izazovima s kojima se suočava hrvatska zajednica unutar političkog sustava BiH, kao i o budućim koracima koji su nužni za jačanje ravnopravnosti i stabilnosti u zemlji.

Tijekom intervjua, osvrnuo se i na teme poput reformi, integracija i suradnje s međunarodnim partnerima, naglašavajući potrebu za otvorenim dijalogom i konstruktivnim rješenjima koja bi vodila ka boljoj budućnosti za sve narode u BiH.

Osvrnuo se Ćosić i na političku situaciju u Širokom Brijegu i polarizacije unutar HDZ-a BiH.

“S jedne strane su bili oni koji su za statut i poštivanje statuta, s druge oni koji nisu. Tu bih stao i ne bih više o tome jer je kampanja”, kazao je voditelju i uredniku Ivanu Crnjcu.

Voditelj je pitao Ćosića i o tome hoće li u Grudama pobjedu na izborima odnijeti HDZ-ov Ljubo Grizelj ili protukandidat iz HRS-a Tomo Bandić.

“Uvjeren sam da će nakon izbora HDZ imati načelnika u Grudama”, kazao je Ćosić.

U razgovoru su se dotaknuli i potpore za obitelji s djecom koja u praksi znači 500 maraka za treće i svako sljedeće dijete a koja je usvojena dok je Ćosić bio predsjednik Vlade ŽZH. Govoreći o toj mjeri Ćosić je kazao kako je važno shvatiti da se “začeće djeteta događa u glavi”, a upravo je ta mjera, po njegovim riječima, ono što smatra jednim od najvećih uspjeha dok je vodio vladu ŽZH.

Sudjelovao je Ćosić i u stalnoj rubrici podcasta Leksikon gdje je odgovorio na neka od uobičajenih pitanja. Opširnije na YouTube kanalu portala Vrisak.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori