Trump hitno prebačen na sigurno, tajna služba otvorila vatru na muškarca s kalašnjikovom u blizini golf igrališta

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Donald Trump je bio hitno prebačen na sigurno od strane američke tajne službe nakon što su agenti primijetili muškarca s AK-47 blizu njegovog golf igrališta, a agenti su otvorili vatru, izjavili su izvori iz policije.

Bivši američki predsjednik bio je na terenu Trump International Golf Course u West Palm Beachu u vrijeme incidenta, oko 14 sati po lokalnom vremenu u nedjelju. Napadača je primijetio unaprijedni tim nekoliko rupa ispred Trumpa, rekli su izvori za The Post.

Nije jasno je li muškarac bio na terenu ili u blizini.

Jedan od agenata je otvorio vatru, ispalivši više hitaca.

“Predsjednik Trump je siguran nakon pucnjave u njegovoj blizini. Trenutno nema daljnjih detalja,” rekao je Trumpov glasnogovornik Steven Cheung u nedjelju popodne.

Muškarca je kasnije uhitila lokalna policija na autocesti I-95.

Incident se dogodio gotovo točno dva mjeseca nakon što je Thomas Matthew Crooks ranio Trumpa na skupu u Butleru, Pennsylvania, 13. srpnja — pogodivši ga u uho.

Senator Lindsey Graham se oglasio na platformi X nekoliko minuta nakon vijesti o pucnjavi, pohvalivši bivšeg predsjednika zbog njegove snage.

“Upravo sam razgovarao s predsjednikom Trumpom. On je jedan od najjačih ljudi koje sam ikad upoznao. U dobrom je raspoloženju i više je odlučan nego ikad da spasi našu zemlju.”

 

rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Odgovori