Medijske ankete postaju korektnije nakon Večernjakove ankete i komentara Hrvatskog neba; izbor je između SFRJ i Hrvatske

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Nakon kritičkog komentara Hrvatskog neba o prešućivanju dr. Tomislava Jonjića kao jednoga od najavljenih predsjedničkih kandidata te o „prisiljavanju“ anketiranih da odaberu između pet danih imena, bez navođenja Jonjića, a i bez mogućnosti odgovora „Ne znam“ i „Ne ću glasovati“, stanje u medijima počelo se naglo mijenjati. Tomu je pridonio i Večernji list, koji je nešto prije objave našeg komentara pokrenuo neusporedivo korektniju interaktivnu anketu među čitateljima nego što je to istoga dana učinio Jutarnji list. Na ovim izborima odlučuje se naime između dvojice kandidata dviju glavnih stranaka koji su bili komunisti i jugoslaveni, izdanci i sluge umeđuvremenu u krvi odbačene države koja je opstajala na držanju Hrvata ‘pod čizmom’, i Tomislava Jonjića, koji je po višegodišnjem utamničenju svojih roditelja, dakle i osobno, bio žrtva jugoslavenskoga represivnoga totalitarnog režima kojemu su bili odani Milanović i Primorac skupa sa svojim u SFRJ razmjerno povlaštenim i zaštićenim obiteljima.

 

Nomenklatura koja vlada Hrvatskom sustavno prešućuje dr. Jonjića kao predsjedničkog kandidata!

Evo trenutnih rezultata (13. rujna u 20:15h) Večernjakove ankete, koja pokazuje da dr. Jonjić nipošto nije kandidat bez šansi da osvoji znatan broj glasova odnosno da bude treći, a možda i drugi.

 

(Uredništvo Hrvatskog neba)

 

Večernji list/Hrvatsko nebo

Odgovori