Cvitanović i Forto sučelili stavove: Mogu li Trojka i HDZ reformirati Izborni zakon?

Vrijeme:49 sec

 

U novom izdanju emisije “Fokus”, urednika i voditelja Jurice Gudelja, gostovali su Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 te Edin Forto, predsjednik Naše stranke.

Pored aktualne političke situacije u Bosni i Hercegovini, gosti su na samom početku osvrnuli na otvaranje mosta “Hercegovina”, prenosi RTV Herceg-Bosne.

“Taj projekt u svojoj ukupnoj cjelini ima strateški značaj za Bosnu i Hercegovinu. Za razvoj države, taj most je bitan i njegovu korist ćemo svi osjetiti.” – kazao je Cvitanović.

Svoje mišljenje o mostu “Hercegovina” rekao je i Forto, ističući kako se građanima treba zahvaliti za njegovu izgradnju.

“Značaj tog projekta čak ne trebam ni posebno isticati; svaki infrastrukturni projekt, a posebno ovaj, bitan je za građane, a bitan je i za Europsku uniju. Da nije bitan, ne bi ni bio ucrtan u mrežu cesta.”

Reakciju na komentare dijela sarajevske političke scene o otvaranju mosta “Hercegovina”, kao i osvrt na kompletnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, pogledajte u emisiji ispod:

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

 

Odgovori