UDRUGA ČETVRTE BRIGADE “Mi smo vjerni hrvatskoj zastavi, hrvatskom narodu i našoj poginuloj hrvatskoj braći. Mrzimo zvijezdu petokraku

Vrijeme:2 min, 51 sec

 

Oko koncerta Bijelog dugmeta oglasila se i Udruga veterana 4. gardijske brigade. Navode da se smatraju dužnima reagirati na te događaje te da se “prateći medijske natpise pojedinih “nazovi novinara” i pojedinaca iz političke elite pitaju za koju su državu ginuli i prolijevali krv, za koju su stvarali slobodnu državu.”

U nastavku pročitajte što ste još priopćili.

“Pojedini novinari i političari stvaraju takav kaos i podjele u društvu da nam stvarno nije jasno iz kojeg razloga iu čijem interesu to rade. Smetaju im koncerti Marka Perkovića Thompsona u Imotskom i Dugopolju, koje samo iz njih poznatih razloga nazivaju „ustaškim dernecima“, kao druge strane veličaju koncert Bijelog Dugmeta na kojem se viju jugoslavenske zastave.

Većina naših prijatelja i suboraca iz cijele Hrvatske, Herceg–Bosne i raznih dijelova svijeta prisustvovala je koncertu Marka Perkovića Thompsona gdje tijekom tri koncerta, na njihovu žalost, nije zabilježen niti jedan incident.

Osim ako za pojedine novinare i političare incident nije nošenje hrvatskih zastava, zastava i majica 4. gardijske brigade, kao i zastava i majica HOS–a, koje su legitimne oznake postrojbi iz Domovinskog rata. Možda im smetaju domoljubne pjesme, možda sto tisuća mladih domoljuba, koji su nazočili koncertima.

Smatramo da im od svega navedenog smeta činjenica da su to sve bili istinski Hrvati i domoljubi, što nije bilo nikakvih problema niti nereda i što je sve proteklo u najboljem redu.

Zbog svega navedenog ova događanja za njih su „Ustaški dernek“, a nastupi Bajage, Bijelog Dugmeta, Cece, Prijovićke…su kultura. E, mi tu i takvu kulturu ne podržavamo i ne želimo u našem dvorištu.

Nedavni koncert Bijelog Dugmeta u Splitu gdje se pjeva „Moja Jugoslavijo“ i vijori jugoslavenska zastava za njih je vrh kulture.

Draga gospodo (drugovi) to je za nas branitelje dno dna. Gdje su sada odgovorne osobe, koje nešto takvo dopuštaju i odobravaju?! Gospodin (drug) Ostojić kaže da je dosta više „sranja“, da treba žestoko udariti na domoljube i zabraniti „Ustaške derneke“, a ne smeta mu Jugoslavija. Možda ima u planu ponovno otvoriti Goli otok i tamo slati njemu nepodobne, odnosno njihove neistomišljenike. Pitamo se kako onda nazvati okupljanja u Srbu, Strmici, Borovu selu… po njima vjerojatno kulturno okupljanje. E pa dragi drugovi, taj film nećete gledati.Vi pišite i radite što Vas je volja, a nama nikada više nećete nametati svoje ideje i vjerovanja. Citat Blaženog Alojzija Stepinca: „ Uzalud vam sav tisak i sve radiopostaje, našim srcima nikada nećete ovladati“.

Na Vašu žalost Juga Vam je propala, ali ste ipak Vi svoje mjesto i dobro plaćene poslove pronašli pod našim hrvatskim nebom (nažalost). Mi, veterani 4. gardijske brigade, uvijek i za svagda ostajemo vjerni svojoj poginuloj braći i hrvatskom narodu.

Stoga, na kraju od odgovornih osoba tražimo da nikada više ne dozvole ovim Jugoslavenima nastupe po hrvatskim gradovima, jer to nije kultura, to je širenje mržnje i svjesna provokacija. Neka nastupaju po Srbiji i njihovom „regionu“, a tko ih obožava, neka ih ide tamo slušati i gledati uz četnička kola i igranke. Ostavite nas na miru i ne izazivajte nas, sve smo Vam dali, a Vi „popularna piskarala“ pljujete po nama, mrzite nas i sve što je hrvatsko.

Mi smo vjerni hrvatskoj zastavi, hrvatskom narodu i našoj poginuloj hrvatskoj braći. Mrzimo zvijezdu petokraku, pa bila ona na Heinekenu, zastavi ili pak Michelinova”.

Dodajmo i da su mediji pitali i splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka što on misli o nastupu Bijelog dugmeta.

– Ne bih komentirao – kratak je bio Puljak.

 

nacionalnoplus.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori