Ovo je mogući sastav Hrvatske za Portugal

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20.45 igra protiv Portugala u Lisabonu na otvaranju Lige nacija. Svi se pitaju, s kojim će sastavom večeras izaći izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska nogometna reprezentacija

Nakon neuspješnog nastupa na Euru jer je minimalan cilj bio proći skupinu, što se nije dogodilo, hrvatska nogometna reprezentacija večeras kreće u novi ciklus Lige nacija, a što prethodi kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Puno se govori o formaciji u kojoj će Hrvatska ubuduće igrati, a moguće je da će Dalić već večeras predstaviti momčad u formaciji 3-5-2 te da će napustiti igru s četiri braniča u obrani.

Također, imamo probleme s ozljedama te smo poprilično deficitani na desnoj strani.

Sve to skupa dovodi izbornika u poziciju u kojoj i ne može previše birati te će se morati “pokrpati” u večerašnjoj važnoj utakmici u Lisabonu.

Livaković je siguran na golu, a trojac pozadi trebali bi biti Pongračić, Šutalo i Gvardiol.

Što se tiče veznog reda, na desnoj bi strani mogli zaigrati ili Marko Pjaca ili Kristijan Jakić. Lijeva bi strana trebala pripasti Borni Sosi.

Modrić i Kovačić u sredini su neupitni, dok se postavlja pitanje tko će im se pridružiti. Vjerojatno Mario Pašalić, iako je moguće da će zaigrati i Martin Baturina.

U napadu je siguran Andrej Kramarić, koji je u odličnoj formi, a vidjet ćemo hoće li Dalić uz njega dati prednost Bruni Petkoviću ili Anti Budimiru.

 

sport.hrt.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori