SDA-ovci su četiri puta polagali kamen temeljac za HE Vranduk, koja nikad nije izgrađena- bez i jednog Hrvata

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

Na svečanosti otvaranja mosta Hercegovina i 11 kilometara autoceste od Zvirovića do Počitelja najavljenoj za sutra govorit će generalni direktor Autocesta F BiH Denis Lasić, predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i premijer susjedne nam i prijateljske Hrvatske, s kojom nas, uz ostalo povezuje i Koridor 5c, Andrej Plenković.

Hrvatofobna SDA toliko hrvatskih dužnosnika očito ne može podnijeti, pa je odlučila, to javno priopćiti. – Dužnosnici Srbije i Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu dolaze kad hoće i ponašaju se kao da su u svome dvorištu. Najsvježiji primjer je namjera premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da se obraća i otvara dionicu Koridora 5C kod Počitelja, s kojom Hrvatska nema nikakve veze. Uz to, kompletna manifestacija je u potpunosti hrvatizirana, pri čemu će nametnuti federalni premijer Nermin Nikšić biti tek ukrasno cvijeće, zaključio je Kolegij SDA.

Vodeća bošnjačka oporbena stranka prešućuje kako su na svečanost pozvani dužnosnici sa svih razina državne, entitetske, županijske i lokalne vlasti, te da premijer Hrvatske nije samoinicijativno odlučio govoriti na svečanosti, već su ga zamolili organizatori manifestacije i sigurno ne bez suglasnosti s premijerom F BiH Nerminom Nikšićem.

SDA su najdraže manifestacije na kojima Hrvata nema uopće, kao što je, primjerice bilo svečano polaganje kamena temeljca za Hidrtoelektranu Vranduk na rijeci Bosni. Tu Hrvata nije bilo ni za lijeka, sve Bošnjak do Bošnjaka. SDA-ovci su, podsjeća Hrvatski Medijski Servis, sa svojim tadašnjim koalicijskim partnerima SBiH-om i SBB-om, kojima je HDZ po SDA-ovoj logici “predao” kompletan energetski sektor, što je Trojka naslijedila, kamen temeljac polagali čak četiri puta a Hidroelektrana Vranduk nikad nije izgrađena, za razliku od mosta Hercegovina i dionice autoceste Zvirovići- Počitelj, koja će sutra biti svečano puštena u promet.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori