RH: Za projekte hrvatskog iseljeništva 1.2 milijuna eura

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je organizacije hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama da se prijave na 1, 2 milijuna eura vrijedan javni natječaj za potporu programima/projektima iz kulture, znanosti, obrazovanja, sporta, turizma itd.

Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1.000 eura, a najveći 50.000 eura.

Jedna organizacija može podnijeti najviše dvije prijave, naveli su iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Za financijsku potporu mogu se prijaviti iseljeničke udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije koje su se opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s hrvatskim Ustavom i zakonima ili pravnim poretkom matične države, a upisane su u registar ili drugu odgovarajuću evidenciju organizacija matične države te imaju pravnu osobnost.

Uvjet za prijavu je i da se protiv osobe ovlaštene za zastupanje ne vodi kazneni postupak i/ili nije pravomoćno osuđena za kaznena djela, te da je organizacija uredno ispunila obveze iz svih prethodno sklopljenih ugovora o financijskoj potpori Ureda.

Rok za prijavu programa/projekata traje zaključno do 2. listopada.

Prijave se podnose se isključivo na hrvatskom jeziku i na propisanim obrascima koji su dostupni na mrežnim stranicama Ureda, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i veleposlanstava nadležnih za državu na koju se odnosi javni natječaj.

Iznos koji je hrvatska država spremna dati za projekte iseljeničkih organizacija je za 100. 000 eura veći u odnosu na prošlu godinu, kada je isti javni poziv bio vrijedan 1, 1 milijun eura.

 

rtv-hb.com/Hrvatsko nebo

Odgovori