Čović: Ravno postalo mjesto po mjeri čovjeka, otvoreno za sve koji žele doći

Vrijeme:1 min, 46 sec

 

Obilježen Dan općine Ravno i blagdan Male Gospe

Čović je istaknuo značaj dugogodišnjeg zajedništva koje povezuje općinu Ravno i njezine stanovnike. „Ovdje smo kao jedna velika obitelj već posljednjih 20-ak godina,“ naglasio je

Danas je u Ravnom, povodom Dana općine i blagdana Male Gospe održana svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj je nazočio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović.

Svečana sjednica, otvorena je obraćanjem predsjednice Općinskog vijeća, Ružice Skaramuce, koja je predstavila ključne aktivnosti i projekte realizirane u protekloj godini. Istaknula je važnost međusobne suradnje izvršne i zakonodavne razine vlasti u unapređenju uvjeta života u općini, naglasivši da je zajedništvo temelj svakog uspjeha, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Načelnik općine, Andrija Šimunović tijekom svečane sjednice, predstavio je planove za naredno razdoblje, s posebnim naglaskom na infrastrukturne projekte koji će doprinijeti daljnjem razvoju općine Ravno. Načelnik Šimunović, govorio je o izazovima s kojima se općina susreće, ali i o potencijalnim prilikama koje bi mogle značajno poboljšati kvalitetu života svih žitelja općine Ravno.

Čović je istaknuo značaj dugogodišnjeg zajedništva koje povezuje općinu Ravno i njezine stanovnike. „Ovdje smo kao jedna velika obitelj već posljednjih 20-ak godina,“ naglasio je, dodajući da je Ravno, zahvaljujući predanosti svojih ljudi i kontinuiranom ulaganju u infrastrukturu, postalo mjesto po mjeri čovjeka, otvoreno za sve koji žele doći u općinu Ravno.

Na koncu, poseban naglasak stavljen je na očuvanje kulturne i duhovne baštine, pri čemu je blagdan Male Gospe istaknut kao važan simbol vjere i tradicije ovog kraja. Svi nazočni imali su priliku čuti izlaganja o budućim planovima, infrastrukturnim projektima i nadolazećim Lokalnim izborima, te su se osvrnuli na značaj koji zajedništvo i rad imaju u prevladavanju poteškoća.

Sjednici su, uz Čovića, nazočili i zastupnica u Zastupničkom domu PSBiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, federalni ministar financija i dopredsjednik HDZ-a BiH Toni Kraljević, federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnici vjerskog, društvenog i gospodarskog života, kao i brojni drugi uvaženi gosti.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo