Marić sigurnosno stanje u Mostaru ocijenio zadovoljavajućim, pozvao na suzdržanost od zapaljive retorike

Vrijeme:59 sec

 

Ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Marijo Marić sastao se danas s ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlidom Hurtićem. Sastanku je nazočio i ravnatelj policije ove županije, Robert Perić, a razgovarali su o sigurnosnoj situaciji u Mostaru, s posebnim naglaskom na nedavni incident u mjestu Baćevići.

Ministar Marić je pozvao javnost i medije da se suzdrže od zapaljive retorike dok je istraga još u tijeku. Potvrdio je da je slučaj Baćevići rasvijetljen te najavio da će rezultati istrage uskoro biti predstavljeni.

Ministar Hurtić, koji je ranije ovog tjedna obišao mještane Baćevića, istaknuo je njihovu ogorčenost zbog cijele situacije te izrazio očekivanje da će Tužiteljstvo i Sud brzo reagirati.

Osim Baćevića, napadi su se dogodili i na drugim lokacijama u Mostaru, poput naselja Luka i Malo Polje. Ministar Marić je naglasio da istraga napreduje i u tim slučajevima te da su zasad privedene dvije osobe. Ponovno je apelirao na javnost i medije da ne donose vlastite zaključke prije službenih rezultata istrage.

Potporu radu policijskih tijela dao je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je istaknuo kako ne smije biti mjesta za prikupljanje političkih poena na temi sigurnosti u Mostaru.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo