DRAMA KOD SPLITA Požar ušao među kuće; sugovornica HTV-a: Mislim da mi kuća gori

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je sinoć dio Dalmacije, a udari munja uzrokovali su više požara na splitskom području. Vatru koja se približila kućama i raketnoj bazi Žrnovnica gasitelji su obuzdali sinoć, no ona se danas oko 16 sati ponovno rasplamsala.

Požar koji se poslijepodne širio na područje Srinjina kod Splita u kasnim poslijepodnevnim satima ušao je među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta Split.

Situacija je vrlo ozbiljna, plamen je ušao među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice i vatrogasci ulažu napore u obuzdavanju požara, rekli su u vatrogasnom središtu.

Na terenu je više od 130 vatrogasaca. Uz domicilne snage, na požarište su upućeni i vatrogasci iz intervencijskih vatrogasnih postrojbi iz Zadra, Splita i Šibenika, a angažirani su i vatrogasci Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije te iz Grada Zagreba.

Miris paljevine od tog požara osjeća se i u Splitu.

U središnji Dnevnik HTV-a javila se HRT-ova novinarka Ivana Šilović. Rekla je da situacija nije dobra i da se vatra oko 16 sati rasplamsala na nekoliko punktova na području Žrnovnice.

Razgovarala je s gospođom Ines Barbarić, koja je rekla kako misli da joj kuća gori.

– Vatrogasce pokušavam zvati od 15 sati, a oni mi kažu da tuđe kuće gore i da će moja tek i da za nju ima vremena. To se trebalo spriječiti jutros. Vatrogasci nisu smijeli napusiti ovo područje jer su znali kakvo je ovo područje. Četvrti put mi kuća gori. Suprug, prijatelji i rodbina pokušavaju kantama, lopatama, šmrkovima obraniti kuću, rekla je.

Na terenu su još uvijek četiri kanadera i bit će sve dok im vrijeme, odnosno dan, dozvoli.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo