DALIĆ SPREMA PROMJENE PORTUGAL – HRVATSKA Prijenos Lige nacija na Novoj TV i gol.hr-u

Vrijeme:1 min, 44 sec

 

Hrvatska reprezentacija vraća se u akciju u Ligi nacija. Prijenos je na Novoj TV i gol.hr-u.

Nakon razočaravajućeg nastupa na Euru, hrvatska nogometna reprezentacija kreće u novu veliku akciju. Pred nama je Liga nacija koju Hrvatska otvara spektaklom protiv Portugala u četvrtak, 5. rujna. Tri dana kasnije u Osijek stiže Poljska.

U našoj skupini Lige nacija još je i Škotska, a sve utakmice ove jeseni možete gledati u prijenosima na Novoj TV i gol.hr-u. Specijalna emisija uoči utakmice Portugal – Hrvatska počinje već od 20 sati uz

Prve dvije reprezentacije plasirat će se u četvrtfinale koje se igra na dvije utakmice u ožujku sljedeće godine, a Finals Lige nacije s četiri najbolje momčadi na rasporedu je u lipnju. Trećeplasirani će razigravati za ostanak u elitnom rangu, dok će posljednjeplasirana reprezentacija preseliti u niži rang.

Hrvatska slavila prije tri mjeseca

Portugal je Hrvatskoj jedan od tradicionalno najtežih protivnika kojeg nikad nismo pobijedili u službenoj utakmici. Prije tri mjeseca Vatreni su slavili u Lisabonu u prijateljskom susretu te najavili kako se i ta tradicija može prekinuti.

Zlatko Dalić je najavio kako je Liga nacija prilika za neke pokušaje novih rješenja u igru Vatrenih, a promjena će sigurno biti nakon što se od reprezentativnog dresa oprostio Marcelo Brozović. Je li nasljednik na najnovijem Dalićevom popisu vidjet ćemo kroz naredne utakmice.

Kapetan Luka Modrić se našao na popisu što znači da nema odmora za uskoro 39-godišnju legendu zbog čega je možda imao manjih neugodnosti u Madridu. Zlatko Dalić za ovu akciju prvi je put pozvao veznjaka Dinama Petra Sučića i napadača Eintrachta Igora Matanovića, a nakon duže vremena u krugu reprezentacije ponovno su Duje Ćaleta – Car i Kristijan Jakić.

Treba reći kako rezultat u Ligi nacija neće biti nimalo nevažan jer bi UEFA mogla rangirati jakosne skupine ždrijeba kvalifikacija za SP 2026. upravo prema ovom natjecanju.

U prošlom izdanju Hrvatska je osvojila srebro, nakon što je u skupini bila ispred Danske, Francuske i Austrije, u polufinalu pobijedila Nizozemsku, te u finalu tek nakon jedanaesteraca bila zaustavljena od Španjolske.

 

Standings provided by Sofascore
gol.hr / Hrvatsko nebo