Čovjek koji sada podržava Trumpa je nekoć o njemu govorio sve najgore: ‘Naoružao je Ukrajinu’

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

Robert F. Kennedy Jr. je u petak obustavio svoju nezavisnu kampanju za Bijelu kuću i podržao Donalda Trumpa, rekavši da su ga tri stvari uvjerile da napusti Demokratsku stranku i da podrži bivšeg predsjednika: sloboda govora, rat u Ukrajini i ono što je nazvao “rat protiv naše djece”. “Moje pridruživanje Trumpovoj kampanji bit će teška žrtva za moju ženu i djecu, ali isplativo ako postoji i mala šansa da spasim ovu djecu”, rekao je, dodavši da prerađena hrana, kemikalije i pretilost uništavaju zdravlje djece u SAD-u.

Ipak, RFK u prošlosti nije govorio baš najbolje o aktualnom kandidatu republikanaca. Tako je, u jednoj objavi iz svibnja, napisao: “Predsjednik Trump prevario je američke radnike. Obećao je da će vratiti proizvodnju, povećati plaće, popraviti trgovinske poslove, zatvoriti začarani krug kamata i pomoći malim poljoprivrednicima. Ali sve što je predsjednik Trump postigao bile su stvari koje je želio republikanski stroj. Dobili smo smanjenje poreza za Jeffa Bezosa, deregulaciju za posebne interese i darove poljoprivrednim konglomeratima.

Predsjednik Trump dopustio je Bushevom krilu GOP-a da upravlja svim njegovim agencijama. Njegov ministar unutarnjih poslova bio je lobist za naftu i plin. Njegov ministar obrane bio je lobist Raytheona. Njegov EPA administrator bio je lobist za ugljen. Njegov HHS tajnik bio je farmaceutski lobist. A njegova ministrica rada bila je odvjetnica mega korporacija. Sva navodna potpora predsjednika Trumpa poljoprivrednicima (28 milijardi dolara) otišla je u velike agronomske konglomerate.

Trump naoružao Ukrajinu

Imali smo najgore nerede i pljačke koje je ova zemlja vidjela od 60-ih godina pod predsjednikom Trumpom. Raspirivao je rasne napetosti i nije nas zaštitio. Umjesto da upotrijebi saveznu policiju za zaustavljanje nereda, Trump je smatrao da je dobra opcija pustiti gradove kojima upravljaju demokrati da gore.

Predsjednik Trump se više od Obame hvalio naoružavanjem Ukrajine. Također je jednostrano napustio sporazum s Rusijom o nuklearnim projektilima srednjeg dometa, destabilizirajući naše odnose. Također je zaoštrio napetosti između Ukrajine i Rusije što je na kraju izazvalo rat.

Trump je na najviše položaje vlasti u svojoj administraciji imenovao najgore neokonzervativce: Johna Boltona, HR McMastera i Roberta O’Briena. Sada je Lindsey Graham jedan od njegovih glavnih savjetnika i vjerojatno će biti njegov državni tajnik.

“Drugi mandat će biti isti”

Predsjednik Trump bombardirao je Siriju, ubio iranskog generala i nije ispunio svoje obećanje o okončanju rata u Afganistanu. Predsjednik Trump izmislio je karantene. Zatvorio je milijune malih poduzeća i omogućio najveći transfer bogatstva milijarderima u povijesti ove zemlje.

Predsjednik Trump nije učinio ništa da riješi opioidnu krizu. Za vrijeme njegova mandata postalo je daleko gore dok su njegovi ljudi koji su upravljali HHS-om bili u džepu velike farmacije. Ako mislite da bi drugi Trumpov mandat bio drugačiji, upuštate se u puste fantazije.”

 

geopolitika.news/Hrvatsko nebo