Zurovec napušta Fokus: Može li Plenković računati na njegovu podršku?

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Saborski zastupnik i gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec, gradonačelnik Dugog Sela, Nenad Panian, te načelnik Općine Križ, Marko Magdić, objavili su u subotu izlazak iz stranke Fokus. Ovim potezom, Fokus je prestao biti parlamentarna stranka jer su njih trojica bili jedini predstavnici te stranke u Saboru.

Oni su najavili da će svoj politički put nastaviti kao nezavisni zastupnici i lokalni čelnici. Ova odluka označava značajnu promjenu u njihovim političkim karijerama i potencijalno utječe na političku dinamiku u njihovim sredinama i u Hrvatskom saboru.

Na konferenciji za novinare, održanoj na Trgu svetog Marka, uz Daria Zurovca, Nenada Paniana i Marka Magdića, prisustvovali su i neki njihovi kolege iz Zagrebačke županije i grada Zagreba, koji su također odlučili istupiti iz stranke Fokus. Ti kolege su članovi Županijske skupštine te gradskih i općinskih vijeća.

Govoreći o razlozima izlaska iz stranke, Dario Zurovec je izjavio kako su se oni kroz unutarstranačke institucije i organizacije pokušavali izboriti za svoje “mjesto pod suncem”. Ova izjava sugerira da su unutar stranke nailazili na prepreke ili neslaganja koja su ih natjerala da potraže alternativni politički put izvan stranke Fokus.

“Mi se s takvom politikom ne slažemo”
“Znači promijeniti Predsjedništvo i da se promijeni predsjednik, ali smo, na žalost u toj namjeri onemogućeni. Mi se s takvom politikom ne slažemo i odlučili smo ići neovisni”, rekao je novinarima Zurovec.

Upitan može li premijer Andrej Plenković računati na njegovu podršku, saborski zastupnik Zurovec je rekao – ne.

Svoj daljnji politički put Zurovac, Panian i Magdić namjeravaju nastaviti kao nezavisni kandidati, najavili su.

nacionalnoplus.hr / Hrvatsko nebo