Trump: Lakše ću pobijediti Harris nego Bidena

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Donald Trump i Kamala Harris ovaj vikend imaju predizborne skupove u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. Utrka između predsjedničkih kandidata SAD-a zahuktava se prije izbora u studenom. Ankete predviđaju da je utrka zasad neizvjesna.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump rekao je na skupu u Pennsylvaniji, važnoj državi za izbore, kako vjeruje da će demokratkinju Kamalu Harris biti lakše pobijediti nego Joea Bidena, iako su neke ankete pokazivale da ona vodi u predsjedničkoj ‘utrci’.

Trump je na skupu u Wilkes-Barreu u sjeveroistočnoj Pennsylvaniji rekao “Vjerujem da će nju biti lakše pobijediti nego njega”, nazivajući Harris radikalnom i luđakinjom, napadajući ju i u osobnom i političkom smislu, iako neki politički analitičari kažu da bi mu takvi komentari mogli naštetiti kod umjerenih glasača.

“Jeste li je čuli kako se smije? To je smijeh lude osobe”, rekao je Trump, dodavši da nije zadovoljan ilustracijom Harris na naslovnici posljednjeg broja magazina Time.

– Rekli su nešto o njoj što me stvarno začudilo. Kažu da Kamala ima jednu veliku prednost, a to je da je lijepa žena. Onda sam išao provjeriti, i samo ću reći da ja mnogo bolje izgledam od nje, kazao je Trump.

Trump je u govoru na skupu u Pennsylvaniji, koja se nameće jednom od važnijih u predsjedničkoj utrci, ponovio i svoju lažnu tvrdnju da je izgubio izbore 2020. zbog prijevare, odbacivši prijetnju klimatskih promjena, kao i da njegov plan nametanja sveobuhvatnih carina na stranu robu neće djelovati kao porez na potrošače u SAD-u, što osporava većina ekonomista.

Na skupu je bila puna dvorana s oko 8000 ljudi u početku, no nakon sat vremena se broj prorijedio, a Trump je ukupno govorio više od 100 minuta.

 

rtv-hb.com/Hrvatsko nebo