Featured Video Play Icon

Jeffrey Sachs: Izrael, uz potporu američkoga političkog vrha, želi rat iako time dovodi u pogibelj i vlastiti opstanak!

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

Poznati odvjetnik i bivši dugogodišnji sudac, a poslije publicist Andrew Napolitano razgovarao je danas – u srijedu, 14. kolovoza 2024. – sa svjetski poznatim ekonomistom i analitičarem javnih politika, profesorom na Sveučilištu Columbia, Jeffreyjem Sachsom o rusko-ukrajinskom ratu i opasnoj eskalaciji na Bliskom istoku, koja može dovesti do regionalnog, pa i do svjetskog rata. Čitav razgovor – pod naslovom Can Diplomacy Bring Middle East Peace? – Može li diplomacija donijeti Bliskom istoku mir?dostupan je u obliku podcasta na engleskom jeziku s titlovima na hrvatskom. Iz njega se mogu doznati Sachsova i Napolitanova kritička viđenja mnogo čega što se u svijetu upravo događa.

 

Jeffrey Sachs kritički govori o američkoj politici i o politici Izraela pod sadašnjom, Netanyahuovom vladom, u kojoj je i ekstremno nacionalistička stranka. On uz ostalo kaže komentirajući postupanje izraelske vlade u posljednje vrijeme da ona želi rat s Iranom i drugima i da sve što čini vodi k tomu, no da je to mač s dvjema oštricama.

“Vjerujem da Izrael dovodi svoj opstanak u pogibelj, on se razmeće svojom moći, ali to je takav ekstremizam i fanatizam koji je najveća prijetnja opstanku samog Izraela. Izrael se svojevoljno izolirao od cijele svjetske zajednice, osim možda Bidenove Bijele kuće i njegova vanjskopolitičkog tima, no tu je i američki narod, koji je zgrožen time što Izrael čini što čini zbog ekstremizma koji predstavlja i predvodi Ben-Gavir”, kazao je u vrlo otvorenu razgovoru od nepuna pola sata Sachs.

Razgovor se može pogledati i poslušati ovdje:

https://www.youtube.com/live/3EJeLBX-1JI?si=1TXgDdBdxUk5UFla

 

https://t.me/novisiromzatvorenihociju/Hrvatsko nebo